Wysłany: 2008-07-20, 21:56 [156] Drgania 2,4 JTD 20 V
Cześć, może kogoś to już spotkało...
Przy przyspieszaniu począwszy od drugiego biegu pojawiają się drgania na kierownicy, które przenoszą się na cały samochód.
Przeguby sprawdzone - OK, sprzęgło - OK, koła - OK (nawet opony wymieniłem na nowe)
Przy stałej prędkości wszystko jest w porządku i przy hamowaniu silnikiem też. Już nie mam pojęcia co to może być
Może macie jakieś pomysły
Z góry dzięki za rady,
Pozdrawiam,
Rafał
_________________ Pozdrawiam Alfaholiczki i Alfaholików
powiem ci ze nie wiem czy mi sie wydaje czy to sie naprawde dzieje ale czasem mam wrazenie ze tez mam takie drgania cos jak bym mial silnik boksera ale to nie jest takie silne ale wydaje mi sie ze wczesniej tego nie bylo
ale mechanicy tylko wzruszaja ramionami jak sie cos spieprzy to wtedy bedziemy myslec
narazie tylko jezdic i jezdzic
robie duze trasy wiec czasem to tlumacze zmeczeniem i moze jestem za bardzo wyczulony na wszelkie halasy i stuki
jak cos sie wydarzy to dam znac pozdro
_________________ alfa ostatnio choruje a mialo byc tak pieknie
ralf1977, sprawdź tarcze hamulcowe czy nie masz którejś krzywej i sprawdź zaciski czy chodzą pocdrawiam
Zapomiałem dodać, że tarcze wraz z klockami też mam nowe. Poza tym drgania są przy przyspieszaniu, a nie przy hamowaniu.
Mi tez 'fachowcy' radza jeździć, jeździć, aż się rozsypie to się 'coś' wymieni
Jezdziłem tak z wewnętrzym przegubem to w końcu i przy kole mi się rozsypał
Szukam dalej...
dzis juz jestem pewny mam to samo
tylko ze na luzie jest ok
a drgania sie zaczynaja od 80 km/h
bylem u mechanika no i akurat wszystko ok
i wez mu tlumacz:-)
_________________ alfa ostatnio choruje a mialo byc tak pieknie
Poszedłem drogą zaproponowaną przez kolegę Macka 156 i razem ze szwagrem namierzyliśmy mamy nadzieję przyczynę problemu
Okazało się, że mam pęknietą poduszkę pod silnikiem z przodu od strony kierowcy. Poza tym brakuje w niej jednej śruby. Zabieram się za poszukiwania poduszki i jak ją wymienię dam znać, czy dolegliwości ustały.
Dzięki Maciek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum