Wysłany: 2007-11-06, 00:20 Maksymalne prędkości na danym biegu w AR 146 1.6 16V TS
Witam.Czy wie ktoś może jakie maksymalne prędkości należy uzyskiwać na danym biegu aby uzyskać najlepszy czas do 100 km.Chodzi mi dokłdnie o 1-...,2-...itd.Proszę nie mylić mnie z amatorem miejskich wyścigów typu jak najszybciej się rozpędzić i najszczęśliwiej wyhamować.Interesuje mnie czysta teoria.
Ostatnio zmieniony przez Szymonik 2007-11-06, 00:25, w całości zmieniany 2 razy
z tego co wiem to na cwiare zmieniaja chwile przed odcieciem czyli przy okolo 7300 obrotow w tsach... jak nie chcesz sprawdzac to Ci powiem ze na 2 jest to 90km/h a na 3 chyba bylo 140km/h
obroty pomiedzy max momentem obrotowym a max moca.tz wrzucasz np jedynke do max mocy 2 i obroty nie powinne byc nizsze jak max moment obrotowy itd w v6 to jest 4500 max moment obrotowy a max moc 5800 czyli nie krecic wyzej i nie pozwolic aby spadlo ponizej 4500 przy zmianie
Ja swoją 146, 1.6TS na jedynce prawie 60 na dwójce prawie 100, na trójce ok. 140
na moje oko to "prawie" to albo zepsuty licznik albo rozmiar felg inny niz oryginalny...
byl kiedys temat z ktorego wynikalo ze wszystkie tsy maja takie same predkosci przy tych samych obrotach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum