Na razie to zaden klopot bo sie praktycznie nie zdarza, ale z 2 czy 3 razy po przekreceniu kluczyka zgasly wszystkie kontrolki oprocz wtryskow, zgasla dopiero po uruchomieniu silnika, jak juz pisalem praktycznie sie to nie zdarza ale zastanawia mnie co moze byc tego przyczyna. Aha i jeszcze jedno, kiedy zalacza sie dioda od rezerwy, czy dzieje sie to gdy wskazowka opadnie na zero, bo u mnie jeszcze jest powyzej a diodka tak jakby sie chciala wlaczyc a nie moze (powiedmy pulsuje).
Z gory thx za info.
CZESC
z tą kontrolką z wtrysków to kolega miał tak samo i pod kompa mu podpieli u mechanika i okazalo sie ze sonda lambda jest na wyczerpaniu <niby> bo jej nie zrobil a kontrolka sie uspokoiła i przestała swiecic
a co do rezerwy to pływak poprostu jeszcze podskakuje i dlatego ci mryga kontrolka ,
pewnie jak pojezdzisz jeszcze troszku to sie zaswieca
_________________ pozdrowka dla wszystkich alfaholicow
co do kontrolki wtrysków to jeśli ci się zapala podczas jazdy to wina można obarczyc wtedy czuujnik temperatury cieczy.
a co do żyda to masz coś skopane...bo u mnie albo się pali albo nie pali.
miałeś coś może kiedys grzebane przy zegarach? jesli tak to znaczy że możliwe że masz coś przy nich spierdzielone, podobnie ma mój kuzynek w swojej 145.
ale ze co ?? bo kurde mnie sie zawsze kontrolka swieci z wtrysku ale tylko wtedy gdy mam wylaczony silnik w momencie kiedy odpale to gasnie czyli co to nie jest norma ??
ale ze co ?? bo kurde mnie sie zawsze kontrolka swieci z wtrysku ale tylko wtedy gdy mam wylaczony silnik w momencie kiedy odpale to gasnie czyli co to nie jest norma ??
bo pisza niektorzy ze im sie pali a jak zapala silnik to im gasnie to juz zwatpilem bo mam tak od samego poczatku ale tak to jest jak ktos jest z wyksztalcenia mechanik ale nie od tego rodzaju rzeczy
Nieno, panowie mnie to zawsze uczono, że odpalamy dopiero, gdy zgaśnie kontrolka wtrysku, i to w każdym samochodzie.
Szczerze radzę podpiąć pod kompa i wykasować błędy
_________________ Ja i Ona-reszta to tylko dodatek...
hehe no tyle ze mi kontrlka wogole nie gasnie to moglbym czekac az do smierci gasnie w momencie gdy odpale ale mam zamair juz w nastepnym tygodniu jechac na komputer i zobaczymy co wyjdzie
OK w poniedzialek napisze jak zdaze po robocie zajechac bo juz mnie to spalanie tez drazni i nie wiem czy tez sonda nie bedzie do wymiany bo termostat i filtry mam powymieniane i glownie chce sonde sprawdzic na kompie a i o kontrolke sie tez zapytam co z tym ma byc Pozdrawiam
Witam.
Ludzie nie róbcie zamieszania.
Kontrolka wtrysków świeci sie zawsze jak przekręcimy kluczyk (włączymy stacyjkę). Gaśnie dopiero po uruchomeniu silnika.
To jest prawidłowe działanie, nie ma żadnych błędów w kompie. Tak jest ustawione fabrycznie i tak ma być!!!!!!
Koniec na ten temat.
Witam.
Ludzie nie róbcie zamieszania.
Kontrolka wtrysków świeci sie zawsze jak przekręcimy kluczyk (włączymy stacyjkę). Gaśnie dopiero po uruchomeniu silnika.
To jest prawidłowe działanie, nie ma żadnych błędów w kompie. Tak jest ustawione fabrycznie i tak ma być!!!!!!
Koniec na ten temat.
kiedy bdzie kon iec, zadecyduje admin/mod zamykajc topik. WypowiedziaBo si dopiero kilka osób.
Ja pisaBam to, co mi powiedziaB kolega pracujcy od 15 lat w Fiat Auto Poland w Tychach na stanowisku kontroli wyrobu gotowego.
Ostatnio zmieniony przez kaes 2007-03-18, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
Proteus [Usunięty]
Wysłany: 2007-03-18, 15:39
Chłopie nie bulwersuj sie.
Napisałem tak aby wyjaśnić sprawę a nie drążyć ją bez sensu. Skoro odpowierdź jest tylko jedna jeżeli chodzi o w/w temat.
Przepraszam jeżeli KOGOŚ uraziłem.
Pozdrawiam narka
Chłopie nie bulwersuj sie.
Napisałem tak aby wyjaśnić sprawę a nie drążyć ją bez sensu. Skoro odpowierdź jest tylko jedna jeżeli chodzi o w/w temat.
Przepraszam jeżeli KOGOŚ uraziłem.
Pozdrawiam narka
Nie bulwersuje sie ani nie czue urazony, po prostu wierze w moja wersje.
W mojej alfie kontrolka wtrysku gasnie ok. 3 sek. po wlaczeniu zaplonu, nie wiem moze w TS i V6 jest inaczej ale w to nie uwierze, to sa sprawy znormalizowane miedzy firmami.
Piszesz, ze odpowiedz jest jedna i Ty masz racje- dobrze, jazeli jestes pracownikiem stacji diagnostycznej i zalaczysz skan licencji AR, wtedy uwierze ze jestes osoba kompetentna, zeby pisac taki post i ze to z moja alfa jest cos nie tak.
Bylem u speca od alfek i przy okazji wymiany rozrzadu podlaczylismy ja pod kompa, na szczescie wszystko ok !! A co do kontrolki, wg. w/w powinno byc tak -> przekrecamy kluczyk w pozycje gdzie zapalaja nam sie kontrolki -> czekamy swoje okolo 3-5 s -> na poczatek powinna zgasnac Alfa Code potem kontrolki abs, wtrysk i poduchy (oczywiscie to juz zalezy od kompa w autku w jakiej kolejnosci sprawdzi w/w (podobno za prawidlowosc uznaje sie sytuacje gdzie kontrolki gasna nie zawsze tak samo) -> dopiero po zgaszeniu wszystkich uruchamiamy silnik -> a potem niech nam ogladaja ladny napis z tyl AR To sa slowa mechanika podobno dobrego wiec chyba tak musi byc. Aha jesli wtryski zaswieca sie podczas jazdy lub nie gasna to albo komp szwankuje albo czujnik temp. cieczy ale to juz inna historia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum