Mam problem z kablami do audio w 146. Alfa jest z roku 1998 po modernizacji (np. okragle nadmuchy na konsoli, poczatkowa seria) ma fabryczna instalcje od audio. Sa rozne kolory kableków na Tweetery w drzwiach na niskotonowe w dwrziach z przodu i na tylne.
Tylko ktore kableki sa + a ktore minusy ?
Jak by ktos znal odpowiedz to z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam
ja mam cos takiego
lewy tweeter kable
szaro-zółty i zielono czarny
prawy tweeter
szaro-czarny i czaro-czerwony
prawy głosnik przednie drzwi
szaro-czarny i szaro-czerwony
lewy glosnik przednie drzwi
zielono-czarny i szaro-żółty
prawy głosnik tylne drzwi
błekitny i błekitno-czarny
lewy glosnik tylne drzwi
pomarańczowo-bialy i pomaranczowy
nie pamietam jak mam u siebie ale podłączasz prawy tylne drzwi a później podłączasz lewy jak źle podłączysz to będą grały bez basu bo polaryzacja będzie zamieniona wtedy w lewym zamieniasz kabelki na odwrót i masz plusa i minusa tak samo z tweeterami
Jak kupiłem 145 dla mojej dziewczyny to wlozylem je jakies tam radio(zwykłe bez kasety nawet). Ono ma wyjscie tylko na przednie glosniki. Wszytsko gra. Jednak jak podlaczylem swoje Sony ze 155 to nic slychac dzwieku. Radio sie włącza,ale nic nie slychac. Nadmienię tylko że z tyłu głośników nie mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum