u mnie 1.4TS pod machą, ale spalanie jak w jakims 2.5 średnio po przejechaniu 5000km spaliła mi 8.67litra a w porywach było już 9,8 a TUTAJ dokładne przeliczenie
Wysłany: 2007-11-26, 14:03
witam, a 145 2.0 TD???? nic, nikogo nie ma z kim mialbym porownac spalanie, sami milosnicy bezolowiowki??:p szczeze, to jeszcze nie sprawdzilem ile pali, obserwujac skazowke od miernika paliwka w baku to jakies 6 ON srednio:) pozdrawiam
No możesz się ze mną porównać
Jeszcze nie udało mi się przekroczyć 7 litrów na 100 w mieście, a w trasie przy b.spokojnej jeździe spaliła mi 4,5 litra. Chyba nieźle
_________________ AR 146 1.9 TD
outta [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-03, 08:25
wisiol napisał/a:
No możesz się ze mną porównać
Jeszcze nie udało mi się przekroczyć 7 litrów na 100 w mieście, a w trasie przy b.spokojnej jeździe spaliła mi 4,5 litra. Chyba nieźle
heh, no tak, no to niezle,jak juz powyzej napisalem moj okolo 6, chociaz wiem ze zdaza sie i wiecej, nie wiem czy to normalne, zauwarzylem ze roznie bierze, jakos tak nierownomiernie, czasami mniej, czasami wiecej, dziwne, moze cos nie tak z silnikiem, chociaz ostatnio wymienilem caly rozrzad, oleje, i inne pierdolki, no coz, moze to przez moja noge, heh:P
Moja AR145 z 1997 roku, 1.4 T.S. spaliła mi w trasie (długość 150km) coś powyżej 6L, może z 6,5... więc uważam to za dobry wynik, obecnie po mieście pali tak mniej więcej 8...9L MAKS.
Moja bella 145 1.4 bokser ostatnio na 46 litrach zrobilem 400 km wiec bierze mni jakies 12 na setke prawie. Zastanawiam sie czy one taka maja i czy to nie za duzo troche?? Jak myslicie. Pozdrawiam
Ech Ty to musisz w końcu trafić na dobrego mechanika. 140km to powinieneś mieć przed pierwszą kreską.. Coś jest nie halo z tą Twoją bryczką. Chyba, że jeździsz jak szalony..
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Konrado, Nalej do baku tyle by już więcej nie wlazło.
U mnie, od pierwszego odbicia pistoletu do maksymalnego napełnienia baku wchodzi około 9 do 10 litrów.
Pojeździj po mieście około 400km i znów zabawa z napełnianiem na max.
Upatrz sobie stację i dystrybutor i wykonaj to na tym samym dystrybutorze.
Inaczej nie bardzo wiadomo ile auto spala.
Ile mnie pali widać poniżej.
Jazda tylko miasto, mnóstwo korków - cholery moża teraz w Łodzi dostać. Dużo kręcenia po parkingach.
nie bylem na hamowni. Ile takie cos kosztuje? W jakich stacjach sie to robi?? Jak trafie na to ze dorbze ciagnie to lipa ;/ Bo tak jak pisalem raz jest ok a raz nie
Wczoraj zadziwiło mnie w drugą stronę..
Fakt, że wolno nie jechałem, bo 140/150km/h, przy -5C i pod wiatr, ale 9.8/100 zrobiło na mnie wrażenie..
Najgorszy wynik w historii posiadania tego samochodu
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
I miał racje..
gregpil [Usunięty]
Wysłany: 2008-01-04, 09:55
Ja ostatnio sprawdzałem w mojej 145 1.9TD 1995r. i przy naprawdze delikatnej jezdzie wyszlo mi trasa: 4,7 l/100 , miasto 6,67l/100
Pozdrawiam
Moja BESTIA pochłania średnio 8,7 l/100 km w cyklu mieszanym - w tym 1/3 po mieście oraz 2/3 poza miastem.
J@rek napisał/a:
Mój rąbie olej i trudno. muszę z tym żyć
Tak z ciekawosci zapytam ile Ci łyka tego oleju?
Może ktoś wie jak nazywają się urządzenia montowane w niektórych samochodach - pokazujące chwilowe zużycie paliwa? Czy można to gdzieś dokupić i zamontować jeśli fabrycznie go nie było?
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,6 Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-01-04, 19:23
as napisał/a:
Może ktoś wie jak nazywają się urządzenia montowane w niektórych samochodach - pokazujące chwilowe zużycie paliwa? Czy można to gdzieś dokupić i zamontować jeśli fabrycznie go nie było?
Komputer i raczej nie można tego dokupić i zamontować.
ASIE moja 145 1.4 bokserek tez tyle bierze a jezdzac w calosci po miescie potrafi wziac 11-12 przy co prawda dynamicznej jezdzie;)na trasie od 7 do 9 wychodzi. Zauwazylem tez ze przy wyzszej temp tzn powyzej 0 sporo mniej bierze. Co do oleju to od wymiany przejechalem 2700 km i ubylo ok 1.5 cm co odpowiada 200-300 ml. Pozdrawiam, aha tak swoja droga to 1.4 bokserki sporo łykaja, ale taki ich urok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum