Wysłany: 2007-07-16, 17:40 Gorąca prośba o obejrzenie 155tek (2 Szczecin i 1 z Wrocka)
Witam z racji ze daleko mi (szczególnie do Szczecina) poprosiłbym tamtejszych albo okolicznych alfisti o zweryfikowanie mi tych autek..b ładnie proszę... nie chialbym najechac sie dla ogladania wyjatkowego zlomu:/
2ga formula Wrocek (chyba bita bo zderzak nie ten teges...chyba nie od formula tylko od 1.7) klik
ii teraz ostatnia ze Szczecina (szczegolnie mi na niej zalezy) ogloszenie bylo na oto moto ale nziknelo z tym ze spr aktualna wstawie wiec link do zdjęć na fotosiku klik
a takze tresc ogloszenia (przezornie skopiowana:D)
oto ona
"
Cena: PLN 7 500 / EUR 1 960 (do negocjacji)
Typ: Sedan
Informacje:
Rok produkcji: 1994, Przegląd: 09/2007, Ubezpieczenie: 03/2008, 182 000 km, 145 KM (107 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, grafitowy-metalic,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy
Opis pojazdu:
ALFA ROMEO 155 2,0TS 8V 145KM : Została sprowadzona w 2005r, Instalacja gazowa (butla w kole) 20zł/100km. Stan techniczny pojazdu bardzo dobry. Zadbane wnętrze.
Możliwa ZAMIANA na niejszy.
Tel. 607-456-503 (GG 8942559)
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 232 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2007-07-17, 09:06
Jeśli znajdę czas w tym tygodniu /od przyszłego poniedziałku jestem na urlopie i raczej daleko od Szczecina/ to mogę ci je obejrzeć te w Szczecinie oczywiście. Napisz dokładnie na priv na co miałbym zwrócić ci szczególna uwagę. Mogę ci nawet dokładne fotki autek zrobić jak zgodzą sie właściciele.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Ostatnio zmieniony przez ufty 2007-07-17, 09:11, w całości zmieniany 1 raz
Podepnę się pod temat. Też szukam 155, już od dłuższego czasu. Dozbierałem więcej kasy i teraz mogę na coś w lepszym stanie pozwolic sobie. Jednak znalezienie egzemplarza w dobrym stanie wcale nie jest proste. Dzisiejszy przykład: jadę sobie spokojnie wylotówką z Białegostoku w kierunku Lublina, coś mnie tknęło i spojrzałem na lewo. Tam auto komis i kuferkiem do mnie stoi czarna 155. Wróciłem popołudniu tam obejrzec ją. Rocznik 94, 1.9td. Cena 7500 (wliczona rejestracja). Samochód sprowadzony z Belgii. Pomyślałem- dużo jak na taki stan Belli. Kupili pewnie za jakieś góra 600Euro a teraz chcą wydoić sledzików z kasy Auto trochę zaniedbane, kierunkowskaz wypada, opony do wymiany i sporo innych dupereli. Najważniejsze to silnik. Oczywiście wypicowany, jakby dopiero co z fabryki wyjechał.Przed uruchomieniem oczywiście poziom oleju-jakaś czarna maź tam była. Odpaliła dobrze. Na wolnych 1100obr/min to coś dużo, a moze mi wydaje się. PO odkręceniu wlewu obroty dalej dobrze trzyma. Na bitą na moje oko nie wygląda. Przejechac się nie miałem okazji jednak. Jednak po wszystkim miałem mieszane uczucia. Wg mnie te 7500 to zdecydowanie za dużo.
Na otomoto często ogłasza się autokomis z Kraśnika. Sprzedają sporo 155. MOże ktoś coś o nich powiedziec?
Aha, szukam 1.8 8v wersja Formuła, lub 1,7 8v ewentualnie 1.9td
Na otomoto często ogłasza się autokomis z Kraśnika. Sprzedają sporo 155.
Podejżewam żeoni skupują tańsze egzemplarze ( okazje ) i picują je do odsprzedania kiedys była u nich czarna 155 V6 którą chciałem kupić z autokomisu w Warszawie ale miała kłopoty z ciśnieniem oleju i zrezygnowałem po jakimś czasie patrzę a te auto oni maja do sprzedania za wiekszą kasę. Tak więc picuja i sprzedaja dalej tak myslę . Jak sie przyjżeć cenom w tym przypadku 155 na Allegro to powyżej 7000 zł to te auta wystawjają komisy . Cena powyżej 7000 zł od indywidualnego sprzedawcy to za auto które jest w b.dobrym stanie , teraz wiem że auta z komisu napewno bym nie kupił
jako ciekawostkę moge Ci podpowiedzieć że ta ze szczecina z gazem jest już dość długo na allegro do sprzedania chyba będzie z jakieś 5 miesięcy więc myślę że mógłbyś się potargować troche
jako ciekawostkę moge Ci podpowiedzieć że ta ze szczecina z gazem jest już dość długo na allegro do sprzedania chyba będzie z jakieś 5 miesięcy więc myślę że mógłbyś się potargować troche
NA AlleDrogo jest dokładnie od 4.5 miesiąca, konretnie na otomoto ale pan ma podejscie w stylu cena byla 7500 ale podniioslem na 8800 bo kolega powiedzial ze malo, albo tekst w stylu jaka ma instalacje gazowa? - najprostsza.....:/
aha i tekst roku co mi pan powie o jej eksploatacji - poprawna:/ wylewny to on nie jest troche boje sie ze te gaz tam nabruzdzil....
swoja dorga jutro jade pojedzic czarna 155 formula z lodzi troszke do roboty min zderzka przod do zmiany ale mech bez zarzutu aha i jeszce straasznie usyfiona popsute zaczepy podlokietnika nanapy tyl i brak gornej wykladziny w bagazniku ale cena 4500 do negocjacji i teraz jak mamy nsz forumowy warsztat w lodzi to jest gdzie sprawdzic... aha od 1go wlasciciela jest 94 r 153 tys sprowadzona w 97 z hiszpanii
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 232 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2007-07-19, 19:49
Obejrzałem ci dzisiaj tą czerwoną formule i powiem moje odczucia:
1. była cała lakierowana
2. według właściciela miała stłuczkę lewy błotnik był niby robiony -tylko czemu lakierował całą ?
3. tapicerka foteli przednich do wymiany - pseudo skóra /skaja/ popękana i to bardzo mocno
4. silnik chodzi równo i nie ma falowania, niestety nie dane było mi sie przejechać
5. jakieś problemy z hamulcami i to nie wina klocków ani tarcz /według właściciela/ więc stawiam na pompę hamulcową
6. auto na pewno nie warte 7000 zł ja wyceniam ją na 3000-4000 max ze względu na ogrom pracy jaki trzeba włożyć w odrestaurowanie.
Osobiście tą konkretną AR widzę raczej jako dawce części niż autko do remontu i eksploatacji.
Niestety na obejrzenie tej drugiej nie będę miał już okazji przed urlopem.
Nie śpiesz się z zakupem tylko poluj powolutku a ustrzelisz na pewno autko które ci długo posłuży. Ja swoja kupiłem za 6.500 już z instalacja LPG i w stanie o niebo lepszym od tego dziś oglądanego.
Po urlopie ale to już w sierpniu służę dalszą pomocą.
p.s.
nie robiłem dokładniejszych oględzin gdyz uznałem że nie ma to sensu sam bym go nie kupił i tobie tez nie polecam
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Dzieki za trud jaki na to poświeciles, jestem Ci ogromnie wdzięczny oszczedziles mi kupy kilometrow nerwow a byc mzoe kasy wydanej na trupa... szukamy dalej...:) musi byc cos fajnego aha wrzucam na fotosik zdjecia alfy 155 z lodzi tez formula ta o ktorej pisalem...>>klikać<<
Alfa była bita w przód z lewej strony ( tak przynajmniej mi sie wydaje ) poza Tym troche pracy stan wizualny oceniam na 3,5 maksymalnie 4 tys. złotych ale szczera podpowiedź to poszukaj jeszcze troche
no rzeczywiscie ladnie sie autko prezentuje az milo popatrzec;) widac ze wyposazeniem nie rzuca na kolana ale jesli jej stan techniczny jest taki jak wyglad na zdjeciach to chyba warto... kumpel mial z tym silniczkiem autko i chwalil sobie je za spalanie... z tego co sie doczytalem w necie, to jest odpowiednik mojego silnika w benzynie... jesli nie zamierzasz jezdic caly czas na pedale wcisnietym w podloge to powinien Cie silniczek zadowloic, ale moze wiecej powiedza posiadacze tego wlasnie silnika. uwazam ze autko godne uwagi...
A teraz ja cos powiem...
Ten ostatni link to poprostu poraszka..... Wyglad jak najbardziej ale jezeli chcesz zeby autko za miesiac stalo u ciebie pod blokiem ( tylko stalo ) to jedz i kupuj....Moge Ci obiecac ze skrzynia zaraz Ci poleci.... Cos juz wiem o tym komisie.
Ja mam dwie Alfy 155 do sprzedania Moja i Kolegi z Forum nick Piotrekk. Moja znajdziecie na allegro, a kumpel jeszcze nie wystawil bo jest w niemczech ale jego cena za alfe to 6 tys.
Jezeli chcecie sie dowiedziec wiecej informacji na temat alf ktore proponuje skontaktujcie sie z RWWW poniewaz on zajmuje sie nimi od strony mechanicznej.
_________________ 0-100km/h--- 9.73 s
1/4 mili --- 17.43 s
Trzy osoby na pokladzie czyli Potencjal jest.
ALFA sprzedana teraz czas na Lancia 2.0 T
0-100km/h---6.8s
1/4mili --- 15.15s Czas na Virusa...
Oj bedzie sie działo
Dopiero co było pisane na temat tego auto komisu z Krasnika - UWAŻAJCIE NA TEN KOMIS AUTA SĄ TAM PICOWANE i przy zakupie od nich auta trzeba być bardzo czujny
A ja dalej poszukuję wymarzonej 155-ki i szczerze mówiąc, to mam coraz mniejsze nadzieje na to, że uda mi się znaleźc coś nie zajeżdżonego. W ogóle ostatnio jakaś mała podaż tych aut. Na auto jestem gotów przeznaczyc max do 9 tysięcy. w grę wchodzą tylko TS 8V i może diesel 1.9. Z ogłoszeń to ciekawie wygląda ta
przebieg to może między bajki sobie włożyc. Tak poza tym to wygląda dosyc ciekawie
Problemem jest to, że musiałbym przejechac całą Polskę żeby je obejrzec
Nie wiem co mam juz robic. Ostatnio nawet byłem na giełdzie i o dziwo były tam dwie 155 - 1.8 i 2.5V6. Obydwie z początku produkcji. V6 jeszcze jako tako wyglądała, ale 1.8 to już porażka. Jeszcze gaz nie wiadomo od kiedy w niej siedzi.
Ehh, nie wiem, może ktoś ma namiary na jakąś zadbaną 155-kę, ewentualnie 145 TD
Endriu, Witam to z tego Gródka nad bugiem ta z pierwszego linku jest super tylko gaz ale zrejestrowana w polsce i całkiem dobrze wygląda . Są koledzy ze Szczecina to ją oblookają a i w Warszawie widziałem w bardzo dobrym stanie do sprzedania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum