Wczoraj był duży wiatr i ktoś mi mówił że widział 145 z rozstawionym żaglem
Ale to serio serio tyle wyszło..
Ostatnio miałem problemy, żeby zejść poniżej 8/100
Już podejrzewałem, że może coś jest nie tak, ale jak zwykle wyszło na to, że to wina ciężkiej nogi.
Wczoraj się zaparłem i nie przekraczałem 110km/h (no dobra raz mnie poniosło i pare razy spod świateł ), a tak to jechałem jednostajnie do zdrętwienia nogi..
Ale to wymaga dużo samozaparcia, którego ja nie mam, więc szybko nie powtórze. Chciałem tylko sobie udowodnić, że da się tyle osiągnąć.
Powyższy pomiar dokonany na dystansie ponad 300km. Na koniec dobite benzyny na maksa, żeby nie było wątpliwości.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Konradfo jedno mnie interesuje bo czegos nie rozmumiem czy ty sam sobie wymieniales sonde ? bo jak tak to wszystko jasne. Bo przy wymianie sondy to powinni odrazu podlaczyc do kompa. Ja jak sie pytalem o koszt w ASO wymiany to mi powiedzieli 45 zl wymiana + 80 komputer Pozdrawiam
Kurde to nie wiem powiem Ci tak ze mi w ASO powiedzieli ze po wymianie sondy trzeba podlaczyc do kompa bo moze bedzie potzrebna regulacja dlatego wydaje mi sie ze czasem lepiej troszke wiecej zaplacic i miec cos do porzadku zrobione pozdrawiam !!!!
Konrado, a moze wybierz sie an wizytę na Saską w Krakowie. Daleko nie masz, a tam podobno bardzo dobrze znają sie na Alfach. Może oni Ci zlokalizują usterkę, o ile taka występuje.
Panowie ja mam pytanie z innej beczki, ale skorzystam z tego dość długiego wątku który cieszy się takim powodzeniem
Silniczek krokowy mi nawala - obroty falują jak załączają się dodatkowe źródła poboru mocy - np wentylator na chłodnicy, obroty spadają jeszcze bardziej jak dam kierownicę do oporu w prawo lub lewo, a jak do tego odkręcę ogrzewanie i włączę światła to przy załączeniu się wentylatora na chłodnicy - obroty zmieniają się co trzy sekundy, raz jest 1500 a raz 500, że aż światła przygasają, czy to może być silniczek krokowy?? aha, czasami obroty potrafią się zawiesić, dziś jadę po osiedlu, w zasadzie się toczę i obroty były na poziomie 2 tyś, i wcale nie miały ochoty spadać... POMOCY !!!!!
A żeby trzymać się wątku moje alfiątko 145 1,6 TS z 2000 roku pali równiutko 10 litrów w trybie mieszanym, 9 litrów na trasie a w ciągłym miejskim w warszawskich korkach to nawet podchodzi pod 12 litrów, ostatnio myślę o gazie ale alfa z gazem.... o zgrozo....
Co tam jest na tej saskiej?? Serwis?? Drogo tam maja???
Tak. Jest tam serwis, który ma pojęcie o Alfach. Kilku znajomych mi go chwaliło.
Podobno ceny też przyzwoite. Więc zaglądnij tam w wolnej chwili.
JaGGeR napisał/a:
czy to może być silniczek krokowy?? aha, czasami obroty potrafią się zawiesić, dziś jadę po osiedlu, w zasadzie się toczę i obroty były na poziomie 2 tyś, i wcale nie miały ochoty spadać...
Wygląda na krokowy.
A próbowałeś czyścić silnik krokowy i przepustnice
Opis jak to zrobić jest w dziale zrób to sam.
To proste czynności, a bardzo często pomagają.
Ja mam takie pytanko z innej beczki, a mianowicie:
rezerwa paliwa w 145 1.6 bx mówi ze jest mało benzynki jak miga (zapala sie i po chwili gaśnie) w czasie jazdy?? czy mozna jeszcze na tym troche pojechac ???
Jak suto stoji na równym podłożu, a wskazówka jest prktycznie na 0 bez palącej sie lampki to dobrze czy zle ???
Pytam bo ostanio jestem zmuszony jezdzic na takich "oparach" i nie chce kiedys stanąć w drodze do pracy
Jesli ta wskazowka ponizej ostatniej kreski (0) to tez da sie jezdzic...
A rezerwa sie zapala jak gwaltownie przyspieszysz... U mnie raz jest niecala 1/4 a potem nagle rezerwa
co bede pisal Konrado daj znac jak sie juz dowiesz co i jak tak jak juz pisalem ja zaplacilem w ASO 80 za diagnostyke wiec mysle ze nie jest to masakryczna kwota a napewno jest to lepsze niz sparwdzenie miernikiem Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum