no i moje najgorsze przeczucia sie sprawdzily, powodem palącej sie kontrolki silnika jest ten o to czujnik, do ktorego zeby sie dobrac trzeba caly rozrzad zdejmowac - dobrze ze jak zmienialem pol roku temu wariata zalozylem stary rozrzad bo bym znowu go zdejmowal a tak teraz nowy zestaw kupie..
czy ktos moze zmienial ten czujnik i wie ile taki kosztuje?? czy wszystkie twin sparki 16v mają ten sam czujnik?? jaki numer bosch ma ten czujnik do 155??
Mowa o czujniku położenia wału?
Ja przy swojej miałem podejrzenie o czujnik i nawet już go zakupiłem lecz okazało się że jednak to nie to więc pozostał mi nowy czujnik lecz ja mam 8v. lecz być może są identyczne.
Ostatnio zmieniony przez alfasound_mania 2007-04-29, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
nie czujnik wału korbowego juz zmienilem, teraz przyszla pora na halla z wałka rozrzadu..
nikt nic nie doradzi?? na allegro znalazlem taki sam zamiennik za 8 dych ino trzeba przynitowac do tej alfowskiej blaszki na ktora jest przykrecona do glowicy..
rozumiem ze nikt nie probowal takiej operacji a 5 stowek w aso na ten czujnik nie wydam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum