Wymiana ch³odnicy w moim autku trochê mnie zaskoczy³a . Trzeba rozebraæ ca³y przód samochodu by wymieniæ ch³odnicê 6 godzin pracy w pojedynkê . W 75 wymienia³em w 2 godziny bez kana³uale w niej nie by³o klimy. Cena nowej ch³odnicy do V6 i nie tylko 360 z³ a mówi± ¿e czê¶ci do Alfy s± drogie
czemu andrew wymienia³es ch³odnice mia³es problemy z grzaniem autka?pytam bo nie wiem czy ja nie musze wymienic bo przeokrutnie grzeje mi sie silnik
Zacze³a podciekaæ , pojecha³em do mechanika namierzyli¶my ch³odnicê nówke zamówili¶my a mechanik wla³ mi tymczasowo preparat uszczelniajacy do ch³odnicy STP czy co¶ takiego ( preparat amerykañski ) o ku mojemu zdziwieniu przesta³o lecieæ z ch³odnicy wiêc ja odrazu w trasê przy prêdkosci 200 Na godzinê strza³ i ch³odnica sie rozpierniczy³a definitywnie zjadd na bok, telefon do mechanika Alfa na hol i do warsztatu na szczê¶cie przyjecha³a ch³odnica, koledzy mechanicy poszli do domu i powiedzieli zrób se sam tu masz narzedzia albo jutro rano zrobimy . Tak d³ugo czekaæ nie mog³em wiêc do roboty. Ch³odnica klimy zosta³a na swoim miejscu ale ile kur.... w dosta³a to tylko ona wie ale uda³o sie wymieniæ kole¶ przyjecha³ pod wieczór zamk±æ warsztat i zdziwi³ siê ¿e ja sam to zrobi³em ale zaprawê to ja mia³em w m³odo¶ci z rozbebeszaniem swoich Alfinek
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum