Widzę że nastą pił mały problem z nazewnictwem. W układzie klimatyzacji nie ma czegoś takiego jak chłodnica klimy. Jest skraplacz i parownik. Skraplacz znajduje sie zawsze przed chłodnicą silnika bo podczas spręzania gazu powstaje dużo ciepła, a tam może sie on najszybciej schłodzić. Parownik zaś znajduje się za nagrzewnicą. W nim zachodzi proces rozprężenia gazu co wiąże się z gwałtownym spadkiem temperatury, i stąd też chłodne powietrze.
w 155 v6 tam jest to wszystko troszke zabudowane . czyli ja powinienem miec przed chlodnica wody taka mniejsza chlodnice od klimy ? bo jak teraz patrze to wydaje sie ze tam jest tylko 1 taka chlodnica .
ostanio ogladalem 164 v6 i tam to wszystko jest wiecej miejsca i mniej zabudowane i tam przed chlodnica wody byla chlodnica klimy . a u mnie jej nie widze .
Po pierwsze trzeba sprawdzić szczelność instalacji. Nie wiem jak u was ale u mnie to koszt 30 pln. Dopiero jak jest pewnośc że jest szczelna to napełnia się ją czynnikem chłodzącym (koniecznie z olejem). no i dopiero po tym wszystkim można sprawdzić sprężarkę.
Co do skraplacza to z regóły są one zrobione z aluminium i darady je spawać. Trzeba tylko poszukać miejsca gdzie spawają alu
Przedstawiam dwie części które by powinny. Pojemnik na czynnik chłodzący(1) oraz orientacyjną lokalizację sprężarki od klimy. Ona jest zaraz pod pompą od wspomagania(2,3)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum