Wysłany: 2007-04-18, 09:21 Banalne - klakson w 155
Witam serdecznie wszystkich, jestem od paru dni posiadaczem Alfy 155 2.5TD z Airbagiem i mam mały problem, wręcz banalny !! ) nie mogę znaleźć gdzie włącza się sygnał dźwiękowy, pytanie wiem że jest proste no ale nie wiem gdzie jest
faktycznie, powiem szczerze pytanie było głupie, ale nawet nie zauważyłem że może być w takim miejscu klakson, nie zwróciłem uwagi. W każdym bądź razie bardzo dziękuję za odpowiedź, szczególnie tak szybko.
A tak na marginesie, mam też pytanko na co muszę zwrócić uwagę w takiej Alfie, czy są jakieś niuanse, o które powinienem zadbać szczególnie ??
ja sie o dieslu nie wypowiadam bo nie znam ale jesli masz turbo to napewno wypadaloby dobry olej lac coby dlugo pozylo ale pozatym nic o tym silniku nie wiem
poczytalem troche opini o tym silniku z reszta ojczulek ma go w fordzie scorpio... jest to silnik firmy VM (stosowany min, w jeepach, chryslerach, alfie, fordzie itd..) z tego co pisali to wymaga naprawde dobrej obslugi... wada sa podobno popychacze a konkretnie hydrosztosy z ktorych podobno lubia sprezynki spadac same i robic pozniej spustoszenie w silniku... do tego durna konstrukcja silnika, 4 oddzielne glowice... mechanik musi sie przy nim troche nagimnastykowac zeby wszystko bylo tak jak powinno... u ojczulka zostaly wymienione 2 glowice poniewaz mialy pekniecia pomiedzy gniazdami zaworow. poszukaj na necie opini o silniku VM ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum