Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[AR 145 1,4 boxer] Doradźcie
Autor Wiadomość
Alfamaniak156 
Romeo
technik mechanik

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS 155KM
Rocznik: 1998
  Wysłany: 2008-06-04, 09:41   [AR 145 1,4 boxer] Doradźcie

PAnowie i PAnie, czy moglibyscie rzucic okiem i wyrazic swoje opinie o tym autku?

http://moto.allegro.pl/it...eo_145_1_4.html

Warto cos takiego kupić za te pieniędze. Widzę że prawy przedni błotnik jest do lakierowania (jaki koszt lakierowania tego elementu w Poznaniu może ktoś wie?).

Dzisiaj jade oglądać i sprawdzic czy wszystko gra w silniku, w zawieszce i ogólnie stan ocenic organoleptycznie :mrgreen:

Bardzo mi sie podobaja 145 i chciałbym dla mojaj PAni taką kupić ale nie jestem na biezaco z tym modelem, a chce żeby druga piekna Włoszka była w rodzinie:)

Dzięki za opinie.

Pozdrawiam

Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)

Lesio 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.4 TS
Ostrzeżeń:
 3/10/15
Wysłany: 2008-06-04, 13:36   

a koniecznie chcesz boxera ?

Alfamaniak156 
Romeo
technik mechanik

Wysłany: 2008-06-04, 14:35   

A cos jest nie tak z tymi boxerkami? Miałem boxera w 33 i fjanie gadał...

Wiesz cos czego ja nie wiem :mrgreen: ?

Każda sugestia jest wazna dla mnie.

daroo 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 boXer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-06-04, 16:14   

no cena promocyjna :D ale ja za ten sam rocznik dałem 6tyś + 4,5tyś już dołożyłem i to nie koniec żeby go doprowadzić do stanu zadowalającego. więc pewnie w późniejszym czasie dołożysz trochę... A jeśli to ma być auto dla kobiety (która teoretycznie pewnie nie zna się na jego naprawach) nie jest to dobry wybór wg mnie.

Lesio 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.4 TS
Ostrzeżeń:
 3/10/15
Wysłany: 2008-06-04, 16:20   

Nie nie nic nie mam do boxera, mnie sie bardzo podoba ten silnik szczególnie dzwięk jakiego żaden T.S z siebie nie wyda, bardziej mi chodzi o stan samej Alfy, w T.S szybciej znajdziesz dość dobrze utrzymany egzemplarz.
Mnie chodzi o ta Alfe z tej aukcji,z tego co widzę to ta Alfa trochę ma z blacharką bałagan np. prawe drzwi jakby jakoś krzywo zamontowane (może to tylko wina zdjęcia), środek nawet w dość dobrym stanie, coś chyba z tylnym zderzakiem jest nie teges bo jakoś odstaje, i ta rura w silniku na drucikach. Troszkę ta Alfa sprawia wrażenie zaniedbanej, no ale musisz sam ocenić czy warto, a co do ceny to sie nie wypowiadam bo nie znam cen boxerów.
A może twoja Pani bardziej by sie ucieszyła na boxera 1.7 :mrgreen:

currahee 
Alfa i Omega

Silnik: 1,6 Boxer
Wysłany: 2008-06-04, 16:30   

Na fotkach wygląda ok ale to jeszcze żaden dowód, że auto jest dobre. Mam podobne zdanie jak koledzy, Boxerka kobiecie bym nie polecił. Auto jest cudowne ale jednak ma swoje kaprysy i trzeba się do takiego silnika przyzwyczaić. Alfa wiedziała jednak co robi zmieniając silniki w '97 :P .

as 
Romeo

Silnik: 1,4 Boxer
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-06-04, 17:25   

W przeciwieństwie do co niektórych uważam, że KOBIETA i BOXER mogą stworzyć dość udany duet :)

Co do samego samochodu uważam, że jeśli się zdecydujesz czeka Cię sporo wydatków związanych z doprowadzeniem blacharki i powłoki lakierniczej do porządku. Obtarty bok, powgniatana maska (tego tak łatwo nie wyrzeźbisz), nie wiem czy na dachu nie zaczyna się coś dziać z lakierem, wiszący prawie tylny zderzak (brak zdjęcia od tyłu). Jeśli chodzi silnik - niewiele da się powiedzieć chociaż ten gumowy wąż na drucie zdaje sie mówić sam za siebie - ktoś pewnie robił głupie oszczędności. Wnętrze natomiast rzeczywiście, jak na ten rocznik zadbane.

Reasumując - jeśli będzie to pierwszy samochód Twojej Pani (tzn. bedzie sie uczyć jeździć) - możesz zaryzykować po wcześniejszym sprawdzeniu podczas jazdy testowej. Sprawdź również duperele z które się później słono płaci. Jeśli chcesz, aby Twoja kobieta zaprzyjaźniła się z AR145 na dłużej - odradzam :|
Ostatnio zmieniony przez as 2008-06-04, 17:45, w całości zmieniany 2 razy  

currahee 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-06-04, 17:53   

Przyjrzałem się jeszcze raz zdjęciom i dochodzę do wniosku, że auto jest strzelone w tył. Nawet tablice rejestracyjne są za tylną szybą. Rura w silniku - bez komentarza. Dlatego taka niska cena. Jak kochasz swoją Panią to znajdź jej coś innego :P Mimo to jak auto widziałeś napisz jak prezentowało się "na żywo".

Alfamaniak156 
Romeo
technik mechanik

Wysłany: 2008-06-05, 07:07   

Więc tak Panowie, byłem zobaczyłem i zaśmaiałem się w twarz kierownikowi:)

Narazie robię rozeznanie na rynku w autkach, więc zanim kupie to musze wyczaić co warto a co nie...

Nie ma problemu ze boxerek, sam jeździłem 3 latka 33 w boxerku także znam ten silnik i jego wymagania, więc wszelkie grzebanie w silniku i dbanie o autko biore na siebie, moja PAni m,a tylko nim jeździc i sie zachwycac ze smiga Alfą :mrgreen:

Ale do rzeczy...Zaparkowałem swoja 156 tak zeby widział że mam ramki z Alfaholików i nie trafił na zielonego gostka w tym temacie. Podjechał młody gość, wysiadam oglądam autko i rzeczywiście porażka, zatarcie na prawym błotniku to by mi nie przeszkadzało-zrobiłbym w razie czego, ale auto na moje oko po gradobiciu, wgnioty od kulek na dachu i masce...

Tylne zaczepy zderzaka urwane, widac ze ktoś w tyłek wjechał albo gość w coś wycofał...W srodku nie tak kolorowo jak na fotce, było palone w aucie i ogólnie nie tak jak na fotce...No to maska w górę...silnik suchy, za mało płynu chłodniczego a olej barwy czarnej (z 15 tysięcy miał spokojnie tak na oko)...Widać że auto nie było traktowane z szacunkiem, raczej jako dupowóz, miałem ochote gościow w morde dac za takie coś :evil: , bez słowa wsiadłem w moje lśinące i piekne auto :D i pojechałem do domku na obiad...

Traktuje to jako przydatna przygodę która w przyszłości pozwoli byc czujnym jak bedę szukał czego dalej. Napewno będzie to AR ale napewno nie za "okazyjna cenę"...

Myslicie ze za 8 tys juz cos fajnego wybiorę?

Dzieki za zainteresowanie tematem chłopaki :D

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez Alfamaniak156 2008-06-05, 07:12, w całości zmieniany 1 raz  

as 
Romeo

Silnik: 1,4 Boxer
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-06-05, 07:19   

Tak myślałem - za dużo kosztowałoby Cię doprowadzenie blachy i lakieru do porządku. Uważam, że lepiej trochę dorzucić, kupić coś zadbanego i nie męczyć się z tym później. Poszukaj czegoś ze zdrową blachą :wink:

Co do tej którą oglądałeś - odpaliłeś chociaż silnik? Przejechaleś się?
Ostatnio zmieniony przez as 2008-06-05, 07:21, w całości zmieniany 1 raz  

Alfamaniak156 
Romeo
technik mechanik

Wysłany: 2008-06-05, 13:46   

Oczywiście silniczka posłuchałem, dla m,nie boxerek i TSik no o V6 nie wspominam to muzyka :mrgreen:
Na wyższych obrotach ładnie chodził, ale na biegu jałowym nierówno, moze kwestia przeczyszczenia ukąłdu a moze cos powazniejszego - nie wnikam...

Nie jechałem bo stwierdziłem że nie ma sensu, skoro nie będe kupował bo auto odpadło w przedbiegach.

Żal mi było naprawde tego autka, bo to w końcu AR, ale tuy trzeba by wstrzyknąc sporą gotówke w nie.Wiec zostaje przy opcji, kupic 145 ale od Maniaka który kocha swoje autko a nie palanta który jedzie i leje bene tylko, nawet płynu chłodniczego nie chce mu sie sprawdzic o oleju nie wspomne :evil:

Moze którys z Was Alfisti planuje sprzedaz swojej Niuni we wrzesniu czy październiku...Jakby co to dajcie znac, autko trafi w dobre ręce :mrgreen:

Pozdrawiam

currahee 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-06-05, 14:09   

Alfamaniak156 napisał/a:
Żal mi było naprawde tego autka, bo to w końcu AR, ale tuy trzeba by wstrzyknąc sporą gotówke w nie.Wiec zostaje przy opcji, kupic 145 ale od Maniaka który kocha swoje autko a nie palanta który jedzie i leje bene tylko, nawet płynu chłodniczego nie chce mu sie sprawdzic o oleju nie wspomne :evil:

To się tyczy wszystkich aut, nie tylko AR :P niestety każde można zajeździć.
Alfamaniak156 napisał/a:
Moze którys z Was Alfisti planuje sprzedaz swojej Niuni we wrzesniu czy październiku...Jakby co to dajcie znac, autko trafi w dobre ręce :mrgreen:

Nie wiem czy nie będę się przymierzał to TS (JTD) lub nawet 156 ale to jeszcze melodia przyszłości. Choć jeśli bym sprzedawał to na pewno chciałbym aby auto poszło w dobre ręce a tu miałbym pewność :) .

Alfamaniak156 
Romeo
technik mechanik

Wysłany: 2008-06-05, 14:51   

currahee napisał/a:
Nie wiem czy nie będę się przymierzał to TS (JTD) lub nawet 156 ale to jeszcze melodia przyszłości. Choć jeśli bym sprzedawał to na pewno chciałbym aby auto poszło w dobre ręce a tu miałbym pewność .

Noo 156 to naprawde piekne autka, dziaij z kumplem z pracy jechałem. On smiga BMW 530td ma cos koło 190 km i był zachwycony :mrgreen: , powiedział ze Alfa Romeo to piekne auto i byłem naprawde usatysfakcjonowany :mrgreen:

Sa rózne zdnaia na temat silnika TS, ja nie narzekam kompletnie na ten silnik, wprost przeciwnie pracuje cichutko, równiutko i jak złapie 3 tys obrotów to diabeł sie odzywa w nim :twisted:

No od Ciebie to bym wziął ta Twoją Ślicznotkę i do tego w boxerku :twisted: ...Moja Pani była by zachwycona :mrgreen: Czegos takiego szykam, ale TSikiem tez nie pogardzę :twisted:

Pozdrawiam

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu