Hej ! Szukam Alfki jak w temacie. Czy napotkał ktoś kiedyś jakieś ogłoszenie z nią związane na necie?
Bardzo bym chciał taką kupić ale coś nie mogę trafić
Jak ktoś widział to niech mi napisze tu na forum lub na e-mail'a : alfisti_89@o2.pl
z góry dziękuje i pozdrawiam
No chyba że potrzebujesz jakiegoś unikatu, albo chcesz go zrobić i mieć ideał... Ewentualnie dużego samochodu
O co chodziło ci w stwierdzeniu "dużego samochodu"
To jest Alfka , która ma dla mnie dużą wartość sentymentalną
Nowe Alfy, cóż są piękne, ale czasem wydaje mi się że to już nie to samo.
Może niektórych zdziwi to jak powiem, że Kocham naprawdę te auta, odgrywają w moim życiu bardzo dużą rolę i bardzo dobrze mi z tym
Link do Alfy 145 QV który zamieściłeś, mam rozumieć ze o takiej wersji marzysz, cóż więc z tobą jest tak samo jak ze mną, tylko że ja marze od dziecka o 155 Q4
To jest miłość i pasja, która jest we mnie od urodzenia i pierwszego wejrzenia
Alfa 145 2.0 TS QV to istna Rakieta więc życzę powodzenia w zdobyciu tej przepięknej Damy
Pozdrawiam
Fakt marze o 145 QV, a tu jeszcze z turbo i od Noviteca.
Nie wiem czemu, ale 155 mi sie nie podoba.
Ale skoro chorujesz, to sobie kupisz... Ale co ci sie podoba w 155 Q4, naprawde nie wiem, moze to że są rzaadkie, mocne i ...?
3mam kciuki
155 miażdzy stylistyką, piękny klin, zwłaszcza egzemplarze widebody 95+, 145 już nie jest tak wyrazista. No ale, dla każdego coś dobrego, my wolimy berliny ;-)
alfisti_89: nie musi być wersja Q4 żeby było fajnie - utrzymanie jej kosztuje jednak trochę więcej, zastanów się czy lepiej nie nabrać najpierw doświadczenia na 155 FWD.
a nie
bo 145 jest bardziej czystokrwista itp bla bla
autorowi tematu proponuje poczytac o kosztach utrzymania Q4 - bylo ich kilka na naszym forum i jej wlasciciele przedstawiali te straszne sumy
Właśnie tych opłat się boje
Mógłby mi ktoś przybliżyć temat opłat Q4?? bo jakoś znaleźć na forum nie mogę
Myślałem też nad Alfą 145 2.0 TS QV albo z jakimś silnikiem boxera (śliczny dźwięk)
Najbardziej właśnie kolidują te opłaty
Chciałbym posiadać właśnie czystej krwi Alfkę z legendarna koniczyną TO JEST TO!!!
Ale te opłaty i opłaty
Pozdrawiam wszystkich alfaholików i dziękuję za rady i dobre słowo a także pomoc aby nie umoczyć od razu "dupska"
a nie
bo 145 jest bardziej czystokrwista itp bla bla
autorowi tematu proponuje poczytac o kosztach utrzymania Q4 - bylo ich kilka na naszym forum i jej wlasciciele przedstawiali te straszne sumy
Właśnie tych opłat się boje
Mógłby mi ktoś przybliżyć temat opłat Q4?? bo jakoś znaleźć na forum nie mogę
Myślałem też nad Alfą 145 2.0 TS QV albo z jakimś silnikiem boxera (śliczny dźwięk)
Najbardziej właśnie kolidują te opłaty
Chciałbym posiadać właśnie czystej krwi Alfkę z legendarna koniczyną TO JEST TO!!!
Ale te opłaty i opłaty
Pozdrawiam wszystkich alfaholików i dziękuję za rady i dobre słowo a także pomoc aby nie umoczyć od razu "dupska"
No właśnie opłaty, części... Z q4 będzie Ci ciężko...
Najlepiej powiedz ile masz kaski na samochód (pamiętaj, ze 4-5 tyś trzeba mieć na czarną godzinę, a do Q4 to bym zostawił z 10 kafli od razu)
Podejrzewam, że masz około 30tyś (nadal nie rozumiem czemu 155, ale niech będzie), podam kilka różnych aut:D
No właśnie opłaty, części... Z q4 będzie Ci ciężko...
Najlepiej powiedz ile masz kaski na samochód (pamiętaj, ze 4-5 tyś trzeba mieć na czarną godzinę, a do Q4 to bym zostawił z 10 kafli od razu)
Podejrzewam, że masz około 30tyś (nadal nie rozumiem czemu 155, ale niech będzie), podam kilka różnych aut:D
Dzięki za info 145Q
Mam straszny dylemat a może by tak 155 2.5 V6
Miał ktoś z was do czynienia z panią 155 v6
tzn. opłaty , co sie często psuje
Mam bzika na punkcie 155 to jedna z najpiękniejszych alfek
dzięki wam wszystkim za poświęcany czas i że wam tak truje chociaż macie własne problemy
alfisti_89 wiesz co. skoro masz zapas gotówki to nie rezygnuj z marzeń tylko dlatego że MOŻE auto będzie się psuć że koszty cie zjedzą. kupisz V6 ale i tak Q4 będzie ci się śnić po nocach. a ich dostępność i ceny będą się zmieniać na twoją niekorzyść. Q4 kupisz a jakiś fan na pewno się znajdzie jeśli się będziesz chciał z nią rozstać. to jak flirt z Naomi Cambell. wiesz że możesz finansowo nie dac rady, ale spróbować zawsze można, a i będzie co wnkukom opowiadać
Nikt jeszcze nie porównywał danych technicznych ubu silników, to ja to zrobię...
Silnik Pojemność Moc maksymalna Maks. moment obrotowy
V6 2492 ccm 166 KM(121 kW) przy 5800 obr/min 216 Nm przy 4500 obr/min
Q4 1995 ccm 190 KM(137 kW) przy 6000 obr/min 291 Nm przy 2500 obr/min
Silnik 0-100 km/h Prędkość maks. Zużycie paliwa
V6 8,4 s 215 km/h 9,7 l/100km
Q4 7 s 225 km/h 9,9 l/100km
Mogę się założyć, że V6 bedzie mniej awaryjne. Q4 ma lepsza trakcję i osiągi.
Ale nie sądzę, by to km/h dawało ci jakąś różnicę, i tak tyle nie pojedziesz, bo nie ma gdzie. No przyspieszenie będzie odczuwalne, bo Q4 wyprzedzisz wszystkich, a V6 prawie wszystkich, bo nie wyprzedzisz Q4
alfisti_89 [Usunięty]
Wysłany: 2008-04-20, 14:27
bobryt napisał/a:
alfisti_89 wiesz co. skoro masz zapas gotówki to nie rezygnuj z marzeń tylko dlatego że MOŻE auto będzie się psuć że koszty cie zjedzą. kupisz V6 ale i tak Q4 będzie ci się śnić po nocach. a ich dostępność i ceny będą się zmieniać na twoją niekorzyść. Q4 kupisz a jakiś fan na pewno się znajdzie jeśli się będziesz chciał z nią rozstać. to jak flirt z Naomi Cambell. wiesz że możesz finansowo nie dac rady, ale spróbować zawsze można, a i będzie co wnkukom opowiadać
Masz racje. Ponadto AR 155 2.0 Turbo Q4 to Alfka moich marzeń
To księżniczka w wieży do której próbuje się wspinać przez kłopoty i problemy szarego zwykłego dnia i ludzi typowych zazdrośników.
Chce w swoim życiu mieć Alfe która jest w 100% Alfą , najlepszą z najlepszych (chodzi tu o wersję) a jest to autko które jest poszukiwane i jest pewne że posiadając ją nie spotkam szybko drugiej takiej na ulicy.
dzięki za dobre słowo i rady bobryt uświadomiłeś mi że warto to zrobić i niewarto sie obawiać
Jak to możliwe aby się w niej zakochać i nie próbować zdobyć i utrzymać przy sobie zmagając się z przeciwnościami
Zgadzam się też z "Alfistą"
"155Q4 to youngtimer i troche szacunku
juz niedlugo bedzie trzeba zalozyc fanklub 155Q4, tylko szkoda ze ciagle nikt jej nie ma na forum :wink"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum