Może pompa paliwowa Ci padła.
Dostań się do niej, zdejmnij przewód paliwowy i zacznij kręcić rozrusznikiem jeśli nie podaje paliwa to spróbuj puknąć w nią ręką może się tylko zawiesiła.
A jak przełączysz na gaz to pompa paliwowa przestaje pracować czy cały czas podaje paliwo bez względu na to czy jedziesz na benzynie czy gazie??
A jeszcze jeden pomysł wpadł mi do głowy, choć nie wim na ile realny, bo dokładnie nie wiem co komp jeszcze odłancza w takiej sytuacji. Może wpadłeś gdzieś w dziure i komp potraktował to jako dzwona i odłączył zasilanie pompy paliwowej, a że jechałeś na gazie to nie zgasł Ci silnik. Może wystarczy wcisnąć przycisk wyłącznika uderzeniowego który znajduje sie pod siedzeniem
_________________ Życie z pasją!
Finger [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-28, 01:23
Przycisk mam podpięty na "krótko" guzik został wywalony problem w tym ze chyba nie słychać tej pompy :/ powinno byc ja slychac ?
Pompe mozesz sprawdzic na krotko, jeden kabel podajac z akku bezposrednio, jak zacznie krecic napewno uslyszysz.
Jak pompa dobra to zobacz regulatory cisnienia paliwa i droznosc przewodow paliwowych, sprawdz filtr paliwa.
jak oki to sprawdz miernikiem wtryskiwacze.
Jak dobre to sprawdzaj elektryke - mozliwe ze wtedy tylko pod komputer trzeba bedzie pojechac.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
powiem ci kolego od najprostrzej sprawy filtr paliwa wymieniłes jezeli tak to wtryski trza sprawdzic bo gaz jest suchy i zapycha wtryski ja jezdze rowniez na gazie ale odpalam na benzynie i automat przelancza na gaz po zagrzaniu sie silnika i po przekroczeniu 2,5 tys obrotow i niemam mozliwosci odpalenia na gazie a mysle ze ty poprostu jezdziles tylko na gazie i masz oszczedziles na bendzynie ale stracisz na remoncie ja przejezdzam zbiornik paliwka E-98 na 5 pełnych butli gazu a mam w kole ( 35 ok litrow ) moja rada jak ci sie w koncu uda uruchomic silnik na benzynie dolej czyscika do wtryskow i wymien filtr paliwa pozdrawiam rafał
_________________ pozdrowka dla wszystkich alfaholicow
Finger [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-10, 23:36
Problem rozwiazany Pompa paliwa padła silnik odpalony i dziala cacy Najsmieszniejsze jest to ze ktoregos dnia nie chcial odpalic nawet z gazu, i znow zaczelo sie glowkowanie. Rozwiązanie ? Po prostu gaz mi sie skonczyl. Brak pompy i gazu ot co:) Teraz jest ok. Dzieki za rady. PS. Z tym czyscikiem dobry pomysl, lepiej dmuchac na zimne Pozdrawiam
Ale przed wlaniem tego specyfiku do czyszczenia wtrysków do baku zmień sobie filtr paliwa.
U brata w alfie 33 wlaliśmy takie coś do baku bez wymiany filtra i paliwo po drodze na wtryski rozpuściło syf w filtrze w skutek czego jeden wtryskiwacz sie zawiesił i trzeba było zmienić.
Pozdrawiam.
_________________ Alfa Romeo: sportowe serce, ogromna witalność, dźwięk silnika, elegancja kształtów i włoski design.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum