Wysłany: 2006-09-10, 21:57 Alfa nie zawsze chce zapalić
Mam ostatnio mały problem.moja Alfa nie zawsze chce zapalić.czasem musze dodac troszkę gazu żeby zaskoczyła.Nie dzieje się tak zawsze ale mimo wszystko jest to irytujące.Czasem zapali i obroty zaraz spadają do 600obr/min. dopiero jak dodam troszkę gazu to wracają do normy.Nie wiecie drodzy forumowicze co to może być za usterka?
ja nigdy nie dodaje gazu przy zapalaniu i obroty same wiedzą co mają robic takze to zadna norma.. mysle ze problem jest u ciebie albo w pracy silniczka krokowego ktory delikatnie powinien otworzyc przepustnice przy zapalaniu lub jakiegos czujnika co daje sygnał do ecu zeby ten to zrobił.. (przy jednopunktach przy zapalaniu na zimnym silniku byl to czujnik temperatury cieczy chlodzącej ale jak rozumiem u ciebie to bez roznicy czy cieply czy zimny)
moze na poczatek zobacz czy silniczek jest czysty(ale w tym przypadku powinny tez gwałtownie spadac obroty na pracujacym silniku) lub jedz pod kompa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum