Witam mam pytanie widzialem juz nie raz alfe 146 w dziwnym malowaniu czerwono rozowym zreszta sam taka posiadam nie wiem czy to jest oryginalnie czy poprostu lakier sie jakos przebarwia prosze o jakies ciekawe info oto link do aukcji gdzie widac malowanie http://moto.allegro.pl/it..._1_4_boxer.html
czerwone lakiery na ar robia sie od slonca takie różowawe. poprostu - blakną .. mialem to samo na mojej 33.. do polowo różowa, pomalowaniu lakierem o kodzie taki jak byl oryginalny powrocila czerwien
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
czerwone lakiery na ar robia sie od slonca takie różowawe. poprostu - blakną .. mialem to samo na mojej 33.. do polowo różowa, pomalowaniu lakierem o kodzie taki jak byl oryginalny powrocila czerwien
absolutnie nie . To co piszesz to widać ewidentnie lakier wypłowiały , matowy w przypadku lakieru 130 B/B tak jest od nowości lakier jest błyszczący a nie wypłowiały
absolutnie nie . To co piszesz to widać ewidentnie lakier wypłowiały , matowy w przypadku lakieru 130 B/B tak jest od nowości lakier jest błyszczący a nie wypłowiały
130 B/B moze i jest ładny o odcieniu rozowym ale patrzac na przykładowy link w tym temacie (pierwszy post) ewidentnie widac ze lakier jest wypłowiały.
btw. moja 33 jak byla "wypłowiała" i miala rozowy lakier to wcale nie byl matowy. calkiem ladny polysk jeszcze mial. po malowaniu takim samym (kod z tabliczki) dopiero bylo widac roznice ..
166 2.5 V6 24V
przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer
Ostatnio zmieniony przez fr33 2007-07-15, 10:11, w całości zmieniany 1 raz
Dobrze że temat koloru sie pojawił, bo w poniedziałek daje auto do malarza
Też mam odcień różu, i z tego co czytam, były by niezłe jaja po pomalowaniu pokrywy silnika, dachu i tylnej klapy. Po prostu kolosalna róznica w odcieniu
Trudno, porobię zdjęcia na których znajdzie sie powód malowania auta ( łuszczący sie gdzie niegdzie lakier bezbarwny) , a ja zagryzę zęby i pomaluje całe auto. Innego wyjścia nie widzę, chyba że na forum jest jakiś spec od dobierania koloru
Pozdrawiam
fr33, ile Cie kosztowalo malowanie?? tez chce sobie jakis fajny kolorek strzelic ale chyba dopiero za rok
2tys musisz liczyc zeby dobrze bylo zrobione..
166 2.5 V6 24V
przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer
damian27 [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-15, 13:07
Moja alfa ma lakier 130b/b wiec jaka powinna byc oryginalnie bo jest w dwoch kolorach czerwony i rozowy czy to lakier sie przebarwil czy ktos sobie tak pomalowal bo ja juz widzialm nie jedna tak dziwna alfe??
To jest kolor 130 b/b i czy tu widać róż gołym okiem
no, ten kolor jest różowawy ładnie się prezentuje. ale .. czerwone kolory na AR ktore nie mialy byc rozowawe z czasem (niestety) takie sie stają.. szczegolnie w starszych modelach.
166 2.5 V6 24V
przeszłość:
33 1.4 8V boxer
145 1.6 8V boxer
Ostatnio zmieniony przez fr33 2007-07-15, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
jedna uwaga...czerwony lakier nie tylko w AR plowieje od slonca.kolega lakiernik twierdzi ze ma to jakis zwiazek z promieniami UV ktore na czerwony(odziwo nie czarny czy inny ciemny)dzialaja najmocniej.co do roznicy w malowanym elemencie jest to niestety w przypadku kilku letnich czerwonych alf nie uniknione.pozdrawiam
jedna uwaga...czerwony lakier nie tylko w AR plowieje od slonca.kolega lakiernik twierdzi ze ma to jakis zwiazek z promieniami UV ktore na czerwony(odziwo nie czarny czy inny ciemny)dzialaja najmocniej.co do roznicy w malowanym elemencie jest to niestety w przypadku kilku letnich czerwonych alf nie uniknione.pozdrawiam
Całkowicie sie nie zgadzam . Auto musiało być żle pomalowane ( żle dobrany kolor ) właśnie ten lakier Rosso 130 b/b tak właśnie wyglada od nowosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum