Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
alarm AR 145
Autor Wiadomość
żwirek
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-21, 17:47   alarm AR 145

Mam pytanie odnośni oryginalnego alarmu od Ar 145 czy może komuś działa?? Bo mi nie działa a w centrali w bagażniku jest wyłączony czy wystarczy go włączyć i będzie działał normalnie czy trzeba kodować?? a po drugie nie mam klucza do tego alarmy i teraz nie wiem z skąd go zdobyć proszę o Podpowiedzi

medork 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,7 boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-03-22, 12:35   

Podpinam się do prośby - mam identyczną sytuację.

QBA 
Alfa i Omega
:)

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.5 V6 24v
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-05-02, 21:11   

Witam mnie alarm działa, a to na kluczyk do uruchomienia alarmu to mam pod maską.
Alarm działa choć nie zawsze sie włączy przy otwarciu dzwi nie wiem dlaczego raz sie włacza, a raz nie.

Pytanie mam odnośnie centralnego zamka ponieważ mam jednego pilota z jednym przyciskiem i jednoczenie otrwiera/zamyka dzwi i włącza/wyłącza alarm.

Ale nie zawsze zamek sie otwiera polega to na tym że przyciskam przycisk na pilocie włącza sie alarm, a zamek zamknie sie i odrazu otworzy spowrotem (alarm dalej włączony, a zamknac juz musze z kluczyka).

A jak juz zamkne auto to z otwieraniem ta sama sytuacja przyciskam przycisk i alarm sie wyłącza, a zamek otwiera i odrazu zamyka, a otworzyć musze z kluczyka.

Jak siedze w aucie i zamykam auto pilotem i jak wyczuje moment że zamek sie zamyka to przytrzymuje przycisk rygla zamka i tak zostaje w tej pozycji po takim incydencie przed 2-3 otwarcia jest dobrze i znów sytuacja sie powtarza.

Dodam także że rygiel w dzwiach kierowcy czasami (ale tylko czasami) się nie ruszy po naciśnieciu pilota, a u pasażera tak.
Rozbierałem już dzwi kierowcy i nie widziałem żeby drut miał jakieś opory czy coś w tym rodzaju, spryskałem zamek i wszelkie ruchome welementy dośc dobrym samrem ale efektu to nie poprawiło.

A może warto też powiedzieć ze jak wychodze już z auta na parkingu po zaparkowaniu to jak dotykam dzwi żeby zamknąć to kopie mnie prądem (noon stop, idzie sie przyzwyczaić ale wkurzające).

Jakieś rady alfistów? Co robić ?

Całą instalacja z tego co wiem jest fabryczna, ale z tym że nie koniecznie.

Pozdrawiam :)

wisiol 
Romeo

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1,9 TD
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-05-02, 23:08   

Mnie też czasem prąd kopie, ale nie masz się co przejmować bo wyładowania elektrostatyczne są :mrgreen: Dużo zależy od tego w co jesteś ubrany. Poprostu elektryzujesz sie i jak przy wysiadaniu dotykasz blachy to przeskakuje iskra.

Możesz to łatwo sprawdzić bo jak juz cię kopnie to dotknij samochodu jeszcze raz. jak cie drugi raz nie kopnie to są to napewno wyładowania elektrostatyczne :D

Pozdrawiam

rem 
Embrion

Silnik: 1.6 TS
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-09-01, 00:55   

Cholera, mnie od pewnego czasu też kopie prąd jak zamykam drzwi przy wysiadaniu...
Ostatnio za każdym razem...
Z elektryką póki co nie mam żadnych problemów. Co za czort?

pozdro

r

Konrado 
Romeo

Silnik: 1.4 T.S
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-09-01, 08:02   

jak jedziecie samochodem to auto stawia opor do wiatru i roznych pylkow. Te pylki elektryzuja blache i powstaje efekt tak jak uczono w szkole pocierajac ta laske szklana :d

Inne auta maja taki paseczek z tylu ktory dotyka jezdzni.To sluzy jako uziemienie i wtedy auto nie kopie

Lesio 
Romeo

Silnik: 1.4 TS
Rocznik: 1998

Ostrzeżeń:
 3/10/15
Wysłany: 2007-09-01, 09:28   

No ale Alfa z tym paseczkiem, to fajnie wygladalo na Ladach ale nie na Alfach :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Lesio 2007-09-01, 09:29, w całości zmieniany 1 raz  

Konrado 
Romeo

Silnik: 1.4 T.S
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-09-01, 11:12   

Lesio napisał/a:
No ale Alfa z tym paseczkiem, to fajnie wygladalo na Ladach ale nie na Alfach :mrgreen:

ja tylko wzialem i wytlumaczylem z kad sie biora te przepiecia, bo ludzie widze ze nie wiedza. Tez sie z tym borykalem, ale przeszlo.

a nowe auta tez maja takie "odgromniki" :)

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu