Wysłany: 2008-04-28, 23:13 [155]Czy to możliwe żeby siadł wariator w 8v?
Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 2502 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-28, 23:25 Re: [155]Czy to możliwe żeby siadł wariator w 8v?
Rosik napisał/a:
Czy to możliwe żeby w 8v padł wariator? Jak odpalam to przez jakiś czas słychać klekotanie dieselka... Samochód był dbany przez poprzedników, przeze mnie też. Co może wydawać ten sam odgłos z okolicy rozrządu???
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 225 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-04-29, 07:19 Re: [155]Czy to możliwe żeby siadł wariator w 8v?
Rosik napisał/a:
Mam to samo przy odpaleniu na zimnym objaw znika po rozgrzaniu sie silnika. Ten typ tak poprostu ma. wariat u nas jest innej konstrukcji i nie ulega awarii. Nie przejmuj się tym ewentualnie ustaw zawory bo może to one tak klepia. Mam propozycje aby na zlocie na Pomorzu porównać pracę silników w takich samych autach tak aby mozna było spać spokojnie i nie być przewrażliwionym.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Wysłany: 2008-04-29, 20:34
hmm no zaworki cykają swoją drogą, ale to jest osobny dzwięk... ale pomierzę jak będę miał okazję. A co do porównywania warkotu naszych Alf to dobry pomysł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum