Chodzi mi po głowie podmiana lusterek w 155-ce 1.8 T.S. 16V '96 z manualnych na elektryczne i zastanawiam się czy znajde w mojej alfie złącza od sterowania i podgrzewania lusterek elektrycznych? Jeśli tak, to gdzie szukać tych złączy?
Oczywiście oprócz samych lusterek będę musiał doposażyć alfe w przełącznik i inną, plastikową ramkę wokół klamki. Czy jeszcze o czymś powinienem pomyśleć?
A tak przy okazji... czy elektryczne lusterka od 155 mogą być lub są składane elektrycznie? Np. sygnałem centralnego zamka.
Czyli okablowanie jest do regulacji i podgrzewania lusterek. Rozmumiem, że lusterka w wersji elektrycznej nie mają w sobie silniczka i mechanizmu potrzebnego do ich złożenia elektrycznie.
Dało by się przeszczepić takie lusterka z innych aut ?
w alfie 164 były składane lusterka, na allegro jest tego pełno, już za 50 zeta kupisz więc jeśli Ci zależy to możesz najpierw zainwestować w jedno i zobaczyć czy podejdzie . Jak będziesz próbował to daj znać, podeślę Ci schemat podpięcia.
Model: Inny
Silnik: 2.0 20v
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-08-05, 08:40 Re: Zamiana lusterek
fiveseven napisał/a:
Witam
Chodzi mi po głowie podmiana lusterek w 155-ce 1.8 T.S. 16V '96 z manualnych na elektryczne i zastanawiam się czy znajde w mojej alfie złącza od sterowania i podgrzewania lusterek elektrycznych? Jeśli tak, to gdzie szukać tych złączy?
Oczywiście oprócz samych lusterek będę musiał doposażyć alfe w przełącznik i inną, plastikową ramkę wokół klamki. Czy jeszcze o czymś powinienem pomyśleć?
A tak przy okazji... czy elektryczne lusterka od 155 mogą być lub są składane elektrycznie? Np. sygnałem centralnego zamka.
Pozdrawiam
Tak jak koledzy wczesniej pisali nie było składanych elektrycznei lusterek w 155.
A co do złącz to róznie z tym jest ja do lusterek elektrycznych nei miałem instalacji a do halogenów była.
Przełącznik owsze Ci się przyda ale co do ramki wokół klamki to tam jest tylko zaślepka która musisz wyjąc i po sprawie.
A przełącznika do regulacji lusterek to chyba gdzies mam.
_________________ **************************************
155 1,7 B,G 1993r. - Mam nadzieję że w dobre ręce.
Kappa 2.0 20v
od AR 164 Super i Super B nie pasują, ani rozstaw śrub ani zewntętrzny trójkąt na drzwiach.
co do tego to się nawet nie łudziłem że tak od strzała podejdą, mógłbyś jedynie spróbować rozebrać i zaadaptować mechanizmy. Być może to jest jeszcze większy problem i kupa kombinowania i nie wiem czy to wogóle możliwe.
Tak jak grzelutek napisał może lepiej odpuścić a czas poświęcić np na polerowanie belli
Z własnej praktyki powiem że nie jest to rzecz nieodzowna, rzadko tego używam a w zimie to już wogóle zapomnij, bo wystarczy trochę zmarzliny żeby to zblokować i przy odrobinie pecha można uszkodzić mechanizm więc pomysł z podpięciem do centralnego jest ryzykowny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum