niestety kolega cobra82_82 widać upadł się na wiejski tuning. duży spojler, głośny wydech, zabronić mu nie można ale myśle kolego że tu raczej sprzymierzeńców nie znajdziesz
pamiętaj że alfe można jedynie delikatnie upiększyć i podkreślać jej oryginalną sylwetkę, a nie dokupywać tanim kosztem tuningowe akcesoria. Włoskich stylistów nie poprawisz!! mam nadzieje że kolejnym krokiem nie będą lampy 'lexus', neony i naklejane Flames'y po bokach
Ja sie podlacze pod temat o ukladzie wydechowym, bo dzis urwal mi sie tlumik koncowy Teraz pytanie, ile kosztuje nowy, oryginalny do 155 2.0 albo w jaki warto inwestowac
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 231 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-04-29, 12:54
Milano_155 napisał/a:
Ja sie podlacze pod temat o ukladzie wydechowym, bo dzis urwal mi sie tlumik koncowy Teraz pytanie, ile kosztuje nowy, oryginalny do 155 2.0 albo w jaki warto inwestowac
Zamiennik polski polmostrów cena do 200 zł.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 231 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-04-29, 13:30
Alfista napisał/a:
Milano_155 napisał/a:
warto inwestowac w oryginalny, ma piekny dźwięk
Za przeszło tysiąc złotych (cena całego oryginalne układu) to ja wolę mieć gorszy dzwięk
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Hmm ja mam oryginalny tłumik do ar 155 2.0 ts w bardzo dobrym stanie i chyba będe go sprzedawał ma odcięty tylko wieszak a tak jest super . Jeśli ktoś ma sensowną propozycję to piszcie na pw Silnik 8V
ani 1 ani 2 ani 3 to nie katalizator
1 to tlumik ostatni przed koncowym tlumikiem najwiekszym w ukladzie
2 tlumik boczny
3 tlumik za katalizatorem
pozdrawiam
_________________ AR 155 1.8 TS XD
[o__/::::\ 0 /::::\__o] no i to sie nazywa grill do AR 155 xD
czesci czesci czesci do alf sprzedam
A teraz mam inne pytanie a propos wydechu Gdzie dostane złączke elastyczna odpowiednia do mego wozu Złączka przed katalizatorem
Podjedź do dowolnego warsztatu specjalizującego się w wydechach. Na miejscu dobiorą Ci konkretną średnicę plecionki i wspawają w miejsce dawnego łącznika elastycznego. Koszt całości około 80-100 pln'ów.
po pierwsze jak strumienica to nie łuskowa tylko zwężka wentouriego tu pierwszy błąd. Do strumienicy trzeba by pozmieniać dolot(stożek + rury) i dobrze obliczyc odległość od głowicy żeby nie narobiła lipy.
ani 1 ani 2 ani 3 to nie katalizator
1 to tlumik ostatni przed koncowym tlumikiem najwiekszym w ukladzie
2 tlumik boczny
3 tlumik za katalizatorem
pozdrawiam
to gdzie w 155 jest kat
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - †Colin McRae- Jarek Zabiega
katalizator to jest to co do niego wkrecona jest sonda lambda (najczesciej tak jest w 155)
jest bardziej plaski i szeroki i znajduje sie za zlaczka elastyczna przed tlumikiem u ciebie oznaczonym jako nr 3
_________________ AR 155 1.8 TS XD
[o__/::::\ 0 /::::\__o] no i to sie nazywa grill do AR 155 xD
czesci czesci czesci do alf sprzedam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum