ja tam widze zwezke wenturiego
i mam na to cos taka wypowiedz lepiej tego nie zakladac
kolega pracuje w serwisie z tlumikami i odradzil mi kazdego rodzaju zwezki strumienice itd nie da to polepszenia efektow a moze tylko pogorszyc
zeby zalozyc cos takiego naprawde trzeba sie na tym znac i zalozyc to w odpowiednim miejscu odpowiednia odleglosc od kolektora wydechowego odpowiednia srednica dlugoscs itd
lepiej zostawic oryginalny katalizator
_________________ AR 155 1.8 TS XD
[o__/::::\ 0 /::::\__o] no i to sie nazywa grill do AR 155 xD
czesci czesci czesci do alf sprzedam
ja tam widze zwezke wenturiego
i mam na to cos taka wypowiedz lepiej tego nie zakladac
kolega pracuje w serwisie z tlumikami i odradzil mi kazdego rodzaju zwezki strumienice itd nie da to polepszenia efektow a moze tylko pogorszyc
zeby zalozyc cos takiego naprawde trzeba sie na tym znac i zalozyc to w odpowiednim miejscu odpowiednia odleglosc od kolektora wydechowego odpowiednia srednica dlugoscs itd
lepiej zostawic oryginalny katalizator
włąsnie oto chodzi tak jak pisałem wyzej ze to trzeba dobrze obliczyć.W innym przypadku to loteria.A jak chcesz pare koni więcej to wymontuj katalizator i wstaw sobie rurę zamiast niego.Montaz strumienicy moze dac duze efekty tylko jezeli jest dobrze zamontowany.Ja u siebie tez bede montował ale najpierw muszę dojśc do jakichś algorytmó obliczania tego wszystkiego.
po pierwsze jak strumienica to nie łuskowa tylko zwężka wentouriego tu pierwszy błąd. Do strumienicy trzeba by pozmieniać dolot(stożek + rury) i dobrze obliczyc odległość od głowicy żeby nie narobiła lipy.
tn co dokladnie
co do ............
stozek rura itp juz jeat
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - †Colin McRae- Jarek Zabiega
stozek profesjonalny czy tak na oko?? tzeba to obluiczyć bo jak zamontujesz zablisko głowicy to ci wypali zawory.Łuskowe brzęczą i raczej są mało trwałe zwłąszcza te taniochy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum