Przymierzam sie do wymiany termostatu w alfie 155 1.7 ts a że to będzie pierwszy raz i chciałbym to zrobić sam to mam pare pytan. Termostat kupiony ale nigdzie nie moge dostac uszczelki pod niego czy bede mógł wykorzystac ta poprzednią, czy spuszczać płyn z chłodnicy jak tak to któredy, jak póżniej odpowietrzyć układ czy trzeba go odpowietrzać. Za wszystkie rady z góry dzięki.
A chociaż od jakiego modelu by pasowała ta uszczelka pod termostat?
lysy76 ja jak wymieniałem termostat to odpiełem wąż ten gruby i spuściłem płyn do wiaderka następnie ostrożnie zdejmowałem termostat delikatnie oddzielajac ostrym nożem uszczelke od bloku. Następnie ściełem ja z termostatu wytarłem i zamontowałem na nowy termostat i jest oki. Płyn zalałem i ubytki dopełniłem odpaliłem auto z odkręconym korkiem i poczekałem az osiagnie 90*C i właczy sie wiatrak w zbiorniczku zabulgotało powietrze odpowietrzajac układ, w trakcie trego miałem płyn zeby dolewac, odpowietrzył sie do końca dolałem płynu i jest oki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum