Wysłany: 2007-07-24, 08:50 [155] siłownik zamka centralnego
Elo Elo!!
Mam pytanie czy dobierał sie ktoś z Was do siłownika zamka centralnego ?? Da sie go rozebrać i jakoś przesmarować ????? ponieważ w przednich prawych drzwiach pracuje dobrze ale ostatnio zaczął wydawać strasznie dziwne dźwięki
Może to nie sam siłownik,tylko metalowe cięgno spadło z plastikowego wieszaka i się tłucze
Niestety nie
dziś rozebrałem drzwi i wykręciłem zamek! nie wiem tylko jak dobrac sie do tego siłownika bo on jest w obudowie razem z zamkiem!! widziałem tam tylko 3 srubki ale po ich wykreceniu dalej nie mogłem sie dostac do siłownika !!!!
Ostatnio zmieniony przez Mdx 2007-07-24, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Sam silniczek jest ciężko dostać jak mi się trafil, to zapłaciłem chyba 15zł/
Jak go rozkręcisz (te 3 śrubki) gdzieś na środku jest plastuśny " dinks" który to trzyma cały zamek w kupie i to na nim trza się wyżyć tylko ostrożnie
_________________ Alfa Romeo - Nie dla idiotów!!!
155 2.0 8v + 155 2.0 v6Turbo + 166 3.0 v6
Ostatnio zmieniony przez Scrat 2007-07-24, 23:04, w całości zmieniany 1 raz
Ja od gościa który sprowadza Alfy na części zapłaciłem za siłownik z zamkiem 40 złoty plus wysyłka więc nie wiem czy CI się opłaca go rozbierać ale jak chcesz jak zaczął się psuć to lepiej go wymień
a od gościa który sprowadza Alfy na części zapłaciłem za siłownik z zamkiem 40 złoty plus wysyłka więc nie wiem czy CI się opłaca go rozbierać ale jak chcesz jak zaczął się psuć to lepiej go wymień
niby nie dużo ale nie ma gwarancji, że za miesiąc czy dwa nie padnie
w weekend będę sie tym bawił, jeżeli sie nie uda to zostaje chyba tylko allegro
Tam w sumie nie ma co naprawiać z Tego co pamiętam ja już w Swojej wymieniłem dwa w przednich drzwiach u mnie objawiło się tym że w prawych drzwiach jak poszedł zablokował sie na zamkniętym zamku a jakiś czas później w lewych zablokował się na otwartym :/ wymontowanie i przeczyszczenie i oklepanie bo właściwie na Tym można tylko ograniczyć "naprawę" pomogło na 3 tygodnie. Poszukaj na allegro użytkownika Maniax2004 chyba coś takiego z siemiatycz podajże i od razu negocjuj cene kto wie być może zaproponuje Ci taniej niż mi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum