Problem polega na odklejonej wykładzinie bagażnika (górna część) tak kupiłem kleiłem ją butaprenem na jakiś czas pomogło ale problem powraca.
Jakim klejem to najlepiej przykleić.???
Model: Inny
Silnik: 2.0 20v
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-04-01, 23:11
Kolega byl u tapicera jak mu podsufitka na glowe spadla i niestety w niczym mu nie pomogł. nie mial kleju do metalu tak mu powiedział
A tak sobie pomyslalem o tasmie dwustronnej -moze by dala rade.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 232 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-04-02, 07:58
A jakieś inne kleje niż butapren kolega wypróbował? Pozatym tam powinny też co jakiś czas być takie kołeczki plastikowe podrzymujące, może poszukać takich na jakimś szrocie wystarczy we wszystkich autach są one podobne.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Ostatnio zmieniony przez ufty 2008-04-02, 08:00, w całości zmieniany 2 razy
panowie, pod tą wykładziną są otwory w blasze wiec można przez nie przepuscić długą opaskę plastikową kablową przebijając niestety wykładzinę ale jest to jedyny skuteczny sposób bo ja również już wszystkiego próbowałem
Model: Inny
Silnik: 2.0 20v
Wysłany: 2008-08-05, 09:01
Niestety zadne kleje, silikon ani taśma dwustronna nie zdawała egzaminu na dłuższą mete..
Problem rozwiązałem może deczko brutalnie ale skutecznie.
Są takie małe śrubeczki (pchełki) samowiercące + wieksza podkładka i wkretarka i ładnie wykładzinka jest przymocowana do karoseri.
_________________ **************************************
155 1,7 B,G 1993r. - Mam nadzieję że w dobre ręce.
Kappa 2.0 20v
Niestety zadne kleje, silikon ani taśma dwustronna nie zdawała egzaminu na dłuższą mete..
Problem rozwiązałem może deczko brutalnie ale skutecznie.
Są takie małe śrubeczki (pchełki) samowiercące + wieksza podkładka i wkretarka i ładnie wykładzinka jest przymocowana do karoseri.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum