Wysłany: 2008-07-06, 11:17 [155] Chce kupić AR 155 2.0 8V rocznik 94/95
Witam!!!!
Zastanawiam się nad kupnem 155 2.0 8V bo w mojej okolicy jest pare sztuk do sprzedania ale z rocznika 94/95 czy warto takową kupić i na co patrzeć??? I czy można założyć do niej ist. gazową II gen.??Pytam bo nie znalazłem aktualnych informacji akurat dla tego silnika i rocznika.
Zastanawiam się nad kupnem 155 2.0 8V bo w mojej okolicy jest pare sztuk do sprzedania ale z rocznika 94/95 czy warto takową kupić i na co patrzeć??? I czy można założyć do niej ist. gazową II gen
ja kiedyś posiadałem taką belle ale z rocznika 92 i byłem bardzo zadowolony.Zamiast paska rozrządu miałem łańcuch i to jest super sprawa.Czy warto kupić w tym roczniku co podajesz to musisz ją dokładnie sprawdzić,nieraz w starsze lepiej wyglądają niż młodsze.Napewno musisz przejrzeć co sie dzieje pod maską,jak pracuje silnik,oblukaj blachę dokładnie-również w okolicach szyb.Co do gazu to można założyć,ale przy tej pojemności 155 dużo nie pali,moja miała spalanie na mieście około 10 litrów.Polecam i życzę powodzenia w poszukiwaniu AR 155
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
racja, za grosze praktycznie kupisz, ale pamiętaj że trzeba dokładnie obejrzeć. a jak juz kupisz to odrazu zabierz się za usunięcie ewentualnych usterek, wymianę płynów itp. Koniecznie sie przejedź, sprawdź jak silnik chodzi i zawieszenie na nierównościach. Jak o nią odpowiednio zadbasz to powinna ci się odpłacić długa jazdą za to
_________________ *** GET Q4 OR DIE TRYIN ***
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2008-07-06, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum