Wysłany: 2008-05-22, 19:39 [146] Problem z obrotami
Mam problem z alfa 146 rocznik 97'. Mianowicie po rozgrzaniu silnika po dłuższej jeździe po zdjęciu nogi z gazu silnik gaśnie, a przy zmianie biegów gwałtownie maleją obroty silnika. Czyszczony był już silniczek krokowy i nic się nie zmieniło. Wcześniej wymieniałem świece.
Bardzo bym prosił o jakieś porady może ktoś sie spotkał z tym samym przypadkiem.
Często myślicie że czyszczenie krokowca coś pomoże a ja uważam że czyszczenie przepustnicy i kanału w który jest wkrecony krokowieć więcej pomoże niz czyszczenie samego krokowca ( nie wiem po co ? )
Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.6 Twin Spark
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-05-22, 20:05
75andrew155 napisał/a:
Często myślicie że czyszczenie krokowca coś pomoże a ja uważam że czyszczenie przepustnicy i kanału w który jest wkrecony krokowieć więcej pomoże niz czyszczenie samego krokowca ( nie wiem po co ? )
To taka czynność "uniwersalna" znana z innych aut. Sęk w tym, że w TSach z silniczkiem krokowym typu "bypass" ten silniczek ani się raczej nie brudzi na tyle, żeby wymagał czyszczenia, ani też się nie psuje.
Ja też bym zaczął faktycznie od czyszczenia przepustnicy.
PS Nie doczytałem, że to chodzi o boksera - mój post raczej jest nie na temat .
Ostatnio zmieniony przez QBUS 2008-05-22, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum