Wysłany: 2007-12-06, 21:40 [146] Piszczenie w tylnim kole
Witam mam problem nastepujacy zdarza mi sie ze tylnie kolo czasami popiskuje w momencie kiedy jest odciazone ( chodzi o prawe tylnie kolo i przy skrecie w prawo ) dodam ze nie zawsze czasem tylko ale zastanaie sie co to moze byc ma ktos jakies pomysly ??
Wysłany: 2007-12-06, 21:51 Re: Piszczenie w tylnim kole
DDEvil napisał/a:
Witam mam problem nastepujacy zdarza mi sie ze tylnie kolo czasami popiskuje w momencie kiedy jest odciazone ( chodzi o prawe tylnie kolo i przy skrecie w prawo ) dodam ze nie zawsze czasem tylko ale zastanaie sie co to moze byc ma ktos jakies pomysly ??
Stawiałbym na łożysko koła... Choć nie zawsze piszczy, a może stało sie głośniej u Ciebie Tojej AR? W mojej po wymianie już jest cicho a wcześniej to taki podźwięk był, a teraz tylko szum opon i wiatru
kurcze tez sie zastanawialem czy to nie lozysko tylko dziwne jest to ze czasami piszczy glownie jak sie przejedzie tak z 30 km lub jak postoi w cieplym garazu
kolego a nie trzyma Ci czasem hamulec w tym kole....u mnie popiskuje tylne prawe koło jak cofam...i obstawiam ze u mnie nie do konca odpuszcza reczny....ale to mały problem wiec do kolejnej wymiany kolcków nic z tym nie robie...
_________________ alfa romeao 146 1,9TD
Filippo [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-07, 19:59
DDEvil napisał/a:
kurcze tez sie zastanawialem czy to nie lozysko tylko dziwne jest to ze czasami piszczy glownie jak sie przejedzie tak z 30 km lub jak postoi w cieplym garazu
u mnie jest identycznie, i to na bank hamulec, zoral mi cala tarcze z tylu. jak bedzie piszczec to sprobuj zaciagnac reczny na 1 zabek i ruszyc - u mnie wtedy nie piszczy
w sumie calkiem mozliwe bo mialem taki przypadek ze zapomnialem puscic reczny wieczorem jak p[rzyjechalem i przymarzl mi do klockow ale poznije niby puscil ale calkiem mozliwe ze tam sie cos przekrzywilo albo cos tam w sumie nawet o tym nie pomyslalem bo na lozysko mnie to nie pasowalo zbytnio ale to moze i bedzie czas na zmiane klockow z tylu bo z przodu juz mam wymienione
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum