Dziś postanowiłem podjechać do mechanika na rutynowe oględziny autka.Niestety zamiast miłego ''wszystko ok'' zobaczyliśmy pęknięty alternator.Trzeba wymieniać czy da się to jeszcze naprawić za rozsądne pieniądze a jak tak to proszę o namiary.Jedno jest pewne,w przyszłym tygodniu zamontuje sobie dolną osłonę silnika aby uniknąć takich niespodzianek w przyszłości.Wkurzyłem się bo idą święta i niezbyt uśmiecha mi się zakup nowego alternatora.
Ostatnio zmieniony przez Szymonik 2007-12-10, 22:22, w całości zmieniany 1 raz
Co do osłony silnika to są do kupienia u nas w Łodzi na giełdzie.Jeśli będzie kłopot z zakupem dla Alfa Romeo 146 to podobno od Fiata Bravo/Brava pasują idealnie.
Bądź czujny, żeby bubla nie kupić. Temat osłon pod silnik do 145/6 nieraz już pojawiał się na forum z racji deficytu tego "gadżetu".
Rzemieślnicy nie produkują takich osłon ze względu na mały popyt, oryginalne są okropnie drogie i równie niedostępne.
Ostatnio jeden z naszych forumowych kolegów też się naciął, bo kupił niby dedykowaną osłonę do 145, a okazało się, że jest do 155.
Stąd mój sceptycyzm co do znalezienia właściwej osłony.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Dzięki,zachowam ostrożność.Miałem ją kupić już wcześniej,ale cały czas odkładałem to na później i mam teraz tego skutki.Pewnie osłona pomogła by w tym przypadku przed np.bezpośrednim kontaktem alternatora z wodą.
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-12-11, 06:11
Na pewno nie. Jest inny my mamy nad silnikiem a TS pod
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum