Wysłany: 2007-12-16, 14:19 [146] Oświetlenie wnętrza
Witam
Mam kłopot z oświetleniem wnętrza. Mianowicie nie zapala się podczas gdy drzwi są otwarte. Orientuje się ktoś czemu nie działa? Gdzie są połączone czujki? Ta lampa z tyłu też się nie zapala.
Mogę je uruchomić ręcznie ale wtedy jak wiadomo świecą cały czas niezależnie od drzwi. Wszystkie lampki palą, czym ta Głowna, do czytania i z tyłu.
Ponawiam post:
Witam
Mam kłopot z oświetleniem wnętrza. Mianowicie nie zapala się podczas gdy drzwi są otwarte. Orientuje się ktoś czemu nie działa? Gdzie są połączone czujki? Ta lampa z tyłu też się nie zapala.
Mogę je uruchomić ręcznie ale wtedy jak wiadomo świecą cały czas niezależnie od drzwi. Wszystkie lampki palą, czyli ta główna z przodu, do czytania i z tyłu.
Ponawiam post:
Witam
Mogę je uruchomić ręcznie ale wtedy jak wiadomo świecą cały czas niezależnie od drzwi. Wszystkie lampki palą, czyli ta główna z przodu, do czytania i z tyłu.
wylacznik czasow y oswietlenia(niebieska skrzyneczka pod fotelem pasazera).czujniki sa w zamkach.jesli panel pokazujacy niedomkniecie dziala prawidlowo to raczej czasowka.
Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.9 TD
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-08-09, 21:06
Sprawź czy jest prąd na dwóch czerwonych przewodach na kostce do czasówki i masę na czarnym (najlepiej żarówką) oraz czy masy z drzwi też dochodzą do niej (minimum jedna z 4). To wyeliminuje uszkodzenie czasówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum