Wysłany: 2008-05-25, 19:16 [146] Kierunkowskazy w Alarmie PILNE
Witam , montuje własnie alarm i mam nie lada problem , chce żeby przy alarmie ( otwieranie , zamykanie , syrena itp ) mrugały mi kierunki .
Z Alarmu mam jedno wyjście na kierunkowskazy , wyczytałem ,że trzeba połączyć niebieski i niebiesko czarny kabelek po bezpieczniku ( w miejscu gdzie żeby się dostać trzeba zdjąćobudowe kierownicy ) , zmostkowałem , pięknie mruga , ale jak chce włączyć kierunek to mrugają mi wszystkie światełka wkoło jak przy awaryjnych ... Gdzie popełniłem błąd ?
Prosiłbym o szybką odpowiedź bo noc się zbliża a auto całe rozgrzebane
Pozdrawiam
_________________ Black 146 2.0 TS
-------------------
Wysłany: 2008-05-25, 19:32 Re: Kierunkowskazy w Alarmie PILNE
Tipo14000 napisał/a:
Witam , montuje własnie alarm i mam nie lada problem , chce żeby przy alarmie ( otwieranie , zamykanie , syrena itp ) mrugały mi kierunki .
Z Alarmu mam jedno wyjście na kierunkowskazy , wyczytałem ,że trzeba połączyć niebieski i niebiesko czarny kabelek po bezpieczniku ( w miejscu gdzie żeby się dostać trzeba zdjąćobudowe kierownicy ) , zmostkowałem , pięknie mruga , ale jak chce włączyć kierunek to mrugają mi wszystkie światełka wkoło jak przy awaryjnych ... Gdzie popełniłem błąd ?
Prosiłbym o szybką odpowiedź bo noc się zbliża a auto całe rozgrzebane
Pozdrawiam
zmostkowales lewy kierunek z prawym.nie widzialem alarmu z jednym wyjsciem na kierunki... nie jest mozliwe moim zdaniem polaczenie jednym przewodem by to dzialalo.trzeba zastosowac podwojny przekaznik albo diody.
Musisz odseparować kierunkowskazy diodami. Większość alarmów ma jedno wyjście na kierunki ale zazwyczaj są dołączone diody (taki rozgałęźnik z diodami). Teraz masz mostek.
Ostatnio zmieniony przez darczy 2008-05-25, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
wmiare przadne alarmy maja dwa wyjsci na kierunki z wewnetrznym zabezpieczeniem(zwarciem) przed prostm manewrem zlodzieja.polegajacym na zbiciu(rozebraniu)kierunkowskazu i zrobienia zwarcia...jesli takowego zabezpieczenia nie ma,mysle ze lepsze rozwiazanie od diod to zastosowanie przekaznika podwujnego(lub 2 zwyklych)ale to moje zdanie jak polaczenie czujnkow drzwiowych?pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum