Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[146] Kierunkowskazy w Alarmie PILNE
Autor Wiadomość
Tipo14000
Embrion

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1997
Ostrzeżeń:
 3/10/15
Wysłany: 2008-05-25, 19:16   [146] Kierunkowskazy w Alarmie PILNE

Witam , montuje własnie alarm i mam nie lada problem , chce żeby przy alarmie ( otwieranie , zamykanie , syrena itp ) mrugały mi kierunki .

Z Alarmu mam jedno wyjście na kierunkowskazy , wyczytałem ,że trzeba połączyć niebieski i niebiesko czarny kabelek po bezpieczniku ( w miejscu gdzie żeby się dostać trzeba zdjąćobudowe kierownicy ) , zmostkowałem , pięknie mruga , ale jak chce włączyć kierunek to mrugają mi wszystkie światełka wkoło jak przy awaryjnych ... Gdzie popełniłem błąd ?

Prosiłbym o szybką odpowiedź bo noc się zbliża a auto całe rozgrzebane

Pozdrawiam

lesio146 
Romeo

Silnik: 1,6 TS
Wysłany: 2008-05-25, 19:32   Re: Kierunkowskazy w Alarmie PILNE

Tipo14000 napisał/a:
Witam , montuje własnie alarm i mam nie lada problem , chce żeby przy alarmie ( otwieranie , zamykanie , syrena itp ) mrugały mi kierunki .

Z Alarmu mam jedno wyjście na kierunkowskazy , wyczytałem ,że trzeba połączyć niebieski i niebiesko czarny kabelek po bezpieczniku ( w miejscu gdzie żeby się dostać trzeba zdjąćobudowe kierownicy ) , zmostkowałem , pięknie mruga , ale jak chce włączyć kierunek to mrugają mi wszystkie światełka wkoło jak przy awaryjnych ... Gdzie popełniłem błąd ?

Prosiłbym o szybką odpowiedź bo noc się zbliża a auto całe rozgrzebane

Pozdrawiam
zmostkowales lewy kierunek z prawym.nie widzialem alarmu z jednym wyjsciem na kierunki... nie jest mozliwe moim zdaniem polaczenie jednym przewodem by to dzialalo.trzeba zastosowac podwojny przekaznik albo diody.
IK@R 3991,PyraTeam 210 ALFA ROMEO 146 1,6T.SPARK &ALFA ROMEO 8C COMPETIZIONE(skala 1:72)
Ostatnio zmieniony przez lesio146 2008-05-25, 19:33, w całości zmieniany 1 raz  

darczy
Maniak resoraków

Silnik: JTD
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-05-25, 22:56   

Musisz odseparować kierunkowskazy diodami. Większość alarmów ma jedno wyjście na kierunki ale zazwyczaj są dołączone diody (taki rozgałęźnik z diodami). Teraz masz mostek.
Ostatnio zmieniony przez darczy 2008-05-25, 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

lesio146 
Romeo

Silnik: 1,6 TS
Wysłany: 2008-05-26, 16:07   

wmiare przadne alarmy maja dwa wyjsci na kierunki z wewnetrznym zabezpieczeniem(zwarciem) przed prostm manewrem zlodzieja.polegajacym na zbiciu(rozebraniu)kierunkowskazu i zrobienia zwarcia...jesli takowego zabezpieczenia nie ma,mysle ze lepsze rozwiazanie od diod to zastosowanie przekaznika podwujnego(lub 2 zwyklych)ale to moje zdanie :wink: jak polaczenie czujnkow drzwiowych?pozdrawiam
IK@R 3991,PyraTeam 210 ALFA ROMEO 146 1,6T.SPARK &ALFA ROMEO 8C COMPETIZIONE(skala 1:72)
Ostatnio zmieniony przez lesio146 2008-05-26, 16:15, w całości zmieniany 2 razy  

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu