Witam ciesze się że dołączyłem do grona Alfaholików. Mam nadzieje że mi pomożecie badanie na komputerze wykazało że mam uszkodzony czujnik położenia wału już chciałem zakupić nowy ale znajomy zmierzył sygnały z komputera i było 0V na jednym pinie następnie 5V na drugim no i 12V na trzecim mówi ze mam komputer uszkodzony bo podobno nie powinno byc tego 12V może ma ktoś rozpiskę już nie wiem komu mam wierzyć. Pozdrawiam.
Nie wiem, co Twój kolega mierzył, ale czujnik położenia wału korbowego (nie mylić z czujnikiem położenia wałka rozrządu - halla) można sprawdzić zwykłym omomierzem. Napisz, jaki masz silnik to sprawdzę w autodacie, jaka powinna być rezystancja tego czujnika. Zresztą jak ten czujnik pada to silnik gaśnie. Często jest tak, że własnie pada po jakimś czasie od uruchomienia samochodu, podczas jazdy jak się trochę nagrzeje, a jak ostygnie to wszystko jest OK i samochód na zimnym silniku odpala.
o tak, to prawda, dzięki temu udalo mi się partiami dojechać do domu:P coprawda kierowcy na skrzyżowaniu nie byli zachwyceni, że musza poczekać, aż mi auto ostygnie, ale dobrze im tak, jakby byli gentlemenami to by mi pomogli go zepchnąć na chodnik;)Misia waży 1200kg, a ja tylko 50:)
_________________ engine doesn't matter, ride with good friends does.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum