Wysłany: 2008-05-27, 17:55 [146] Alarm a czujniki w drzwiach ?
Witam , jak w temacie :
Mam Alarm ( może być wywołany przez + lub - ) , rozebrałem słupek kierowcy i zgodnie z schematem na tym forum zacząłem ciąć kabelki od electronic check . Problem pojawił się w tym ,że w tych kabelkach leci "+" przy zamkniętych drzwiach ( ok 8v po podłączeniu alarmu , normalnie 12 v ) , po otwarciu drzwi mam tam ( 0 v ) - analogicznie - alarm wyje przy zamkniętych i nie da się go uzbroić , natomiast przy otwartych wszystko jest ok , zaczyna wyc jak je zamkne ...
Ktoś wytłumaczy gdzie się mam wpiąć lub co robie źle ?
Dodam ,że próbowałem ciąć kabelek czarno-biały ale tam jest zawsze u mnie "-" i nic się nie zmienia .
Dodam ,że rozwiązanie z Forum ,czuli podpięcie minusa pod kabelki z e. Check odpada , gdyż w tych kabelkach zawsze leci plus - tylko przy otwartych wynosi on 0.20 .
Wszystko byłobuy cacy gdyby te +8v leciało przy otwartcyh drzwiach a nie przy zamkniętych ...
Dzięki
_________________ Black 146 2.0 TS
-------------------
Ostatnio zmieniony przez Tipo14000 2008-05-27, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
U mnie problem polega na tym ze jak chce uzbroic alarm to musze miec otwarte drzwi przy zamknietych nie da sie tego zrobic.Gosciu od alarmow powiedzial mi ze mam na odwrot go podlaczonego.Nie bawilem sie z nim tylko odlaczylem.Niedlugo kupie drugi,zaloze wszystko od nowa i mam nadzieje ze bedzie dzialac
witam. Opisz problem jaśniej może uda się rozwiązać problem , a co z centralnym , podłączałeś ?? pamiętaj , że każda alfinka ma sterowanie masą
pozdrawiam
Ok , działa . Podjechałem do serwiss i dali mi wydruk jak zamontować alarm w Alfie . Mało co z tego rozumiem i niczym się to zbytnio nie różni od tego co robiłem ale o dziwo - DZIAŁA ! Ponoć to jedyny poprawny sposób podłączenia ?! Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki czekają mnie w Alfie
Aha , mieliście racje , alarmem struje minus ... sam nie wiem jak ale steruje
Dzieki i Pozdrawiam
_________________ Black 146 2.0 TS
-------------------
Ostatnio zmieniony przez Tipo14000 2008-05-28, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: 2.0 20v
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-05-29, 08:05
To moze zeskanuj ten schemat ktory dostałes bedzie dla potomnych i go tu wrzuc na forum a jesli nie bedziesz wrzucal na forum to jak bym mogł poprosić na maila.
Lukasz A.,
Pierwsze slysze zeby jakis alarm mial te funkcje w standardzie
Mozna natomiast dokupic moduly do wiekszosci alarmow ktore sa odpowiedzialne za te funkcje
Domykanie szyb z montazem - 50 zl od 2 szyb
Otwieranie bagaznika 50 zl z montazem
Ceny z mojego miasta
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
Lukasz A.,
Pierwsze slysze zeby jakis alarm mial te funkcje w standardzie
Mozna natomiast dokupic moduly do wiekszosci alarmow ktore sa odpowiedzialne za te funkcje
Domykanie szyb z montazem - 50 zl od 2 szyb
Otwieranie bagaznika 50 zl z montazem
Ceny z mojego miasta
No widzisz Szefuncio a ja za caly alarm wydam 130zl.Niechce mi sie babrac z tym starym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum