Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
146 1.6'95 boxer cieknące wspomaganie
Autor Wiadomość
aqaz 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: T. Spark 1,6
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-11-25, 13:59   146 1.6'95 boxer cieknące wspomaganie

Dzisiaj rano zauważyłem że mam tłusty silnik. Wystraszyłem się że mam jakiś przeciek z bloku. Jednak po dokładniejszych oględzinach okazało się, że olej wycieka z podstawki od wspomagania. W linii prostej się zgadza. Wyciek nie jest masakryczny ale trochę tego ubyło. Poziom na bagnecie od wspomagania jest chyba ok. czym uzupełnić ewentualny brak płynu wspomagania i czy są jakieś złote rady jeżeli chodzi o ten problem? Co do wspomagania zauważyłem że gumowy przewód wychodzący z pokrywy owija się wokół zbiorniczka i schodzi w dół. Tam leży sobie i nie wiem czy tak powinno być... pod tacką podtrzymujacą zbiorniczek wystaje inny przewód ale od doły do niczego nie jest przyczepiony a od góry do tej tacki na ... :( POMOCY Pozdrawiam.

as 
Romeo

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,4 Boxer
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-08-07, 20:18   

Nie chciałbym zakładac nowego tematu więc myślę, że pozwolicie odświerzyć nieco ten który już jest.

Od jakiegoś czsasu obserwuję drobne wycieki z układu wspomagania a dokładniej z chłodnicy układu wspomagania - to ta sprężynka pod zbiornikiem wyrównawczym płynu chłodniczego. Zdemontowałem dziś zbiornik wyrównawczy układu chłodzenia silnika oraz odkręciłem wszystkie śruby mocujące chłodnicę układu wspomagania jednakże przewodów jeszcze nie ruszałem. Chłodnica jest niestety skorodowana i pasowałoby ją trochę wyczyścić i pomalować. Czy da radę jeździć przez kilka dni bez tej chłodnicy? Należałoby wówczas połączyć jakoś końcówki przewodów, które do niej wchodziły ;//

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu