Witam.
Jak kupowałem moją 145-kę wymieniałem min. wahacze, kupiłem na Allegro jakieś za ok. 100zł/szt. No i fajnie tyle że po 13tyś prawy już klekocze kurde balans. I tu moja prośba - czy ktoś wstawiał wahacze, zrobił na nich więcej i są OK? Pamiętacie skąd? Sprzedawca, producent? W każdym bądź razie szukam czegoś godnego polecenia. Poza może fabrycznymi za 450zł bo takie znalazłem, ale nie stać mnie na zakup...
Z góry dzięki
Pozdrawiam - medork
Ja mogę polecić wahacze Febi narazie przejechałem 8.000 i nie ma do nich żadnych zastrzeżeń, co do wymiany samych tuleji ja bym tego nie robił. Raz tak zrobiłem i straciłem na tym podwójnie.
Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.6 Twin Spark
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-02-25, 15:42
Lesio napisał/a:
Ja mogę polecić wahacze Febi narazie przejechałem 8.000 i nie ma do nich żadnych zastrzeżeń, co do wymiany samych tuleji ja bym tego nie robił. Raz tak zrobiłem i straciłem na tym podwójnie.
Ja wymieniałem same tuleje 30 tysięcy temu (oryginalne wahacze) - obecnie przebieg 133 tysiące i wszystko jest ok.
Ja mam tuleje do wymiany czemu straciłeś ? Jak sprawdzić czy wahacz jest dobry?
Bo wymieniłem tuleje a po jakimś czasie zużył sie sworzeń co zmusiło mnie do wymiany całego wahacza a nie bardzo chciałem się zgodzić na jego wymianę.
Jak sprawdzić wahacz ? Każdy mechanik Ci to sprawdzi, albo każda stacja diagnostyczna na szarpakach.
Ostatnio zmieniony przez Lesio 2008-02-25, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Tuleje mam w porządku (choć te wyglądają z opisu całkiem fajnie http://www.carhard.pl/), poleciał mi ten przegub kulisty na końcu. Luzów co prawda nie ma wielkich, i przegląd "no wie pan, podbijemy" ale dla własnego komfortu chciałbym wymienić.
Dzięki za sugestię, jak wymienię to zakończę post.
Pozdrawiam
TRV no fajnie,ale cena.... 350... drogo.
Ostatnio zmieniony przez medork 2008-02-26, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Co do wahaczy moog to powiem tyle, wytrzymały mniej niż birth za 85 zł.Nie pamiętam ile na nich przej. ale nie więcej niż 10 tyś. efekt sworzeń lużny i tylny (tradycyjnie ) silentbock wywalony.Fakt iż w dieslu trochę mocniej jest obciążona oś i w benzynce może polatac dłużej.Pozdr.Piotrek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum