Wysłany: 2008-02-02, 14:29 [145] odpowietrzanie baku
witam
mam pewien problem ponieważ w baku robi sie straszne ciśnienie podczas jazdy i op kilku dniach jest tak ze przewód pod wpływem ciśnienia zaczyna przepuszczać i wycieka paliwo przez to, a ostatnio jak otworzyłem korek wlewu od paliwa to benzyna wylała sie na mnie pomimo ze mam ok 15 litrów. czy wie ktoś gdzie znajduje się odpowietrznik i na jakiej zasadzie to działa? co dzieje sie z tymi oparami i ciśnieniem ?albo jak to naprawić?
Sam korek może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Najlepiej dmuchnąć w niego i zobaczyc czy syczy. Jeżeli tak to wporządku. Dmuchac oczywiscie nie w zamek:), ale z drugiej strony
dzisiaj odkręciłem nadkole ale nie widać żadnego przewodu do odpowietrzania. idzie tylko sama rura od wlewy do baku i nic więcej. jedynie z przodu baku idzie jakiś gumowy przewód do góry i idzie obok pompy paliwa ale dalej nie wiem gdzie bo nie ma dojścia. na pewno nie jest to paliwowy.w korek dmuchałem ale nic nie przepuszczało.
Patrzałem z ciekawości w 145 mojej dziewczyny i tam też nie ma wężyka od odpowietrzania przy wlewie... Troche to dziwne. Tam jest mały wlew paliwa i podczas tankowania może odbijać ciągle.... Chociaż zauważyłem, że po bokach wlewu są jakieś otworki... może rura wlewowa ma jakieś kanały odpowietrzające w sobie...
Jeżeli korek nie puszczał powietrza, to znaczy, że jest do zmiany, Kup nowy w sklepie i sprawdź.
odpowietrzenie nastepuje poprzez zaworek w korku wlewu.opary benzyny sa gromadzone w pochlaniaczu(z prawej strony kolo zbiorniczka spryskiwacza)i zasysane do silnika.
czyli jeśli bak się zapowietrza to tylko kwestia korka , dobrze rozumiem?
moim zdaniem tak.w korku jest zaworek ktory umozliwia dostep powietrza przy obnzaniu cisnienia jak i polaczane z atmosfera w razie nadmiernego wzrostu cisnienia w zbiorniku.
Bo u mnie jest sytuacja taka że wydaje mi się że pompa jest nie wydajna i podaje zbyt małe ciśnienie i gdy podjeżdżam do tankowania i odkręcam korek to aż zasysa mi go z powrotem razem z powietrzem .
Bo u mnie jest sytuacja taka że wydaje mi się że pompa jest nie wydajna i podaje zbyt małe ciśnienie i gdy podjeżdżam do tankowania i odkręcam korek to aż zasysa mi go z powrotem razem z powietrzem .
W 145/6 jest jak Ci napisalem.mysle ze 155 ma tak samo,choc pewien nie jestem.korek jest taki jak w 145/6?
to po co jest zawór ciśnieniowy w baku plus pochłaniacz oparów węglowy i elektrozawór które prowadza do dolotu? to nie one powinny redukować ciśnienie?korek wlewu wygląda na szczelny.jak możesz to pokaz w którym miejscu on przepuszczać powinien??
to po co jest zawór ciśnieniowy w baku plus pochłaniacz oparów węglowy i elektrozawór które prowadza do dolotu? to nie one powinny redukować ciśnienie?korek wlewu wygląda na szczelny.jak możesz to pokaz w którym miejscu on przepuszczać powinien??
nie.wyobraz sobie ze stawiasz auto na sloncu..a cisnienie w zbiorniku spadlo by dopiero w momencie zadzialanie zaworu odsysania oparow benzyny.wstawie puzniej(jak mi sie uda)przekroj korka(wraz z zaworkiem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum