hmmm racja jutro podjadę wymienić korek wlewu paliwa i zobaczę jak będzie z ciśnieniem. a jeszcze jedno, czy wie ktoś kiedy otwiera się elektrozawór do odprowadzania oparów paliwa który znajduje sie w prawym nadkolu?
Nie wymieniaj korka! Wczoraj go rozkręciłem na części bo mialem ten sam problem, jak wyciągniesz z korka zaworek (taki z gumką) w korku zostaje jeszcze taka regulacja przepływu powietrza, trzeba odpowiednim narzędziem przekręcić plastik w środku tak aby otworki się otwarły - u mnie były zakręcone na max i ten zabieg rozwiązał problem - też na stacji wylało się na mnie paliwo z baku
Ostatnio zmieniony przez t.o.mek 2008-02-26, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Jak nie pójdzie ręką to trzeba podważyć śrubokrętem, łatwiej się ściąga nasadkę jak korek jest zablokowany kluczykiem. uwaga na sprężynę bo może wyrzucić zaworek tak że nie można go potem znaleźć (tak jak w moim przypadku)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum