Wysłany: 2008-07-08, 18:01 [145] Klocki hamulcowe. Jakie do mojego modelu?
Witam
Wiem,ze temat o klockach był już 1000000 razy,ale żaden z tematów nie ma zawartej odpowiedzi na moje pytanie. A więc chce wymienic wszystkie klocki hamulcowe i o ile z przednimi kłopotu nie ma to z tylnymi jest. Z tyłu są dwa rodzaje klocków , cos mi sie plecie ,ze pol ifcie w 99r były inne. Tylko teraz jakie . Pytam konkretnie - Jakie ma moja włoszka, te na dole czy do góry zdjecia? Alfa Romeo 145 1.4 TS 12.2000r , zwykła bez pakietu Sportiva (dawniej Junior).
Pozdrawiam Tiga
Ostatnio zmieniony przez Tiga 2008-07-08, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Leniuch z Ciebie Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom. Ja miałem na początku roku podobny problem i na podstawie oględzin, bez problemu zorientowałem się jaki mam kształt. Wszystko elegancko widać poprzez szczeliny w zacisku
Leniuch z Ciebie Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom. Ja miałem na początku roku podobny problem i na podstawie oględzin, bez problemu zorientowałem się jaki mam kształt. Wszystko elegancko widać poprzez szczeliny w zacisku
Jak najbardziej zgadzam sie z Kolegą - najlepiej rozebrać jedno koło, podejrzeć (zrobić komórką nawet jakieś zdjęcie) i ogień do sklepu Z tym podglądaniem góra 30 min.
Jeśli Ci się nie chce i po numerze VIN nie dojdziesz - idź do sklepu i porozmawiaj ze sprzedawcą (niech nie nabija na kasę), weź któreś z klocków (jeśli ma na miejscu) i sprawdź. Jeśli będzie OK idź po paragon, jeśli nie weź następne
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom.
Tak tez zrobiłem, zapytałem na forum,bo czas mnie ponagla... jednak dla chcącego nic trudnego,więc prawie o północy wjechałem do garazu i rozebrałem tylne zaciski Były takie same jak na dole fotki Niestety te droższe jak napisał kolega wcześniej...
Dzis kupie komplet klocków na tył i przód, przy wymianie tarcze dam do delikatnego pretoczenia i powinno hamować jak F1
Pozdrawiam serdecznie
Tiga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum