Z Bellą oczywiście nic się nie dzieje, jeździ wspaniale , jednak ot tak sobie przyszlo mi do głowy,ze wymieniłbym filtr paliwa. Lubie spać spokojnie Tylko gdzie on się znajduje (koło baku?) i czy ktos już podejmował taką operacje? 145 1.4 TS grudzień 2000r.
Pozdrawiam Tiga
z tego co wiem filtr paliwa znajduje sie w baku ale sie go nie czysci bo chyba jest niewymienialny też miałem ten dylemacik i dałem sobie spokuj.pozdrawiam
Nie wiem jak to jest w modelach po lifcie (choć raczej nie powinno się nic zmienić), ale u mnie filtr paliwa znajduje się z prawej strony pod podwoziem ( pod miejscem tylnego prawego pasażera).
_________________ " Alfę kupuje sie sercem, a nie głową"... nie pamiętam czyje, na pewno nie moje.
Nie wiem jak to jest w modelach po lifcie (choć raczej nie powinno się nic zmienić), ale u mnie filtr paliwa znajduje się z prawej strony pod podwoziem ( pod miejscem tylnego prawego pasażera).
HALO chłopaki
Ile razy już było o tym filtrze paliwa
Tiga nie zmieni sobie tego filtra, bo ma go wbudowany w bak
Filtr paliwa znajduje się poza bakiem w modelach do 98 roku. W modelach po końcowym FL filtr jest wbudowany w bak.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
a u mnie filtr paliwa jest zamontowany pod maską i zaraz po jej otwarciu rzuca się w oczy, moja alfa jest z XII 2000r, z tego co pisaliście wcześniej to tego filtra nie powinno tam być, może poprzedni właściciel sobie go tam zamontował
czyli jego tam nie powinno być? ma ktoś 146 z 2000r TS, jak tak to niech mi powie czy oby na pewno nie ma być tego filtra w tym miejscu
nie powinno bo fabrycznie nie ma.nie usuwal bym go jednak,bo to wcale nie glupie.ten w zbironiku nie jest wstanie tak oczyscic jak ten(dlatego ten jest wymienny).a wiadomo jak jest u nas z paliwem.
no prawda, myśle ze nie zaszkodzi dodatkowy filterek, i właśnie zamówiłem sobie taki na allegro żeby wymienić, bo nie wiem jak długo już ten tam tkwi,
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum