Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wiek: 19 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 74 Skąd: k. Jeleniej Góry
Wysłany: 2008-03-06, 00:01 [145] Filtr Oleju i Olej
Witam otóż aby mieć już pewność, że w mojej Alfie jest w miare wszystko gotowe do jazdy pozostała mi wymiana oleju - pytanie jest takie, jaki olej wlać (odwieczne pytanie :]) czy motul 4100 turbolight jest dobry? [LINK]
Czy musze wymieniać filtr oleju? Jak tak to na jaki? Najlepiej bym kupił z allegro, ale nie wiem jaki - prosiłbym o linka jeżeli są na allegro filtry do mojego boxerka 1.4 (nie mam pojęcia jaki filtr ma być ).
To by było na tyle, z góry dzięki za odpowiedzi i sorka za być może powtarzające się pytania (o olej to było na 100%, ale to tak przy okazji się pytam dla 100%centowej pewności bo chce kupić ten właśnie olej co w linku pokazałem, a nurtuje mnie pytanie o filtr, nie znam się na tym kompletnie i nie wiem co będzie pasowało ).
Czy musze wymieniać filtr oleju? Jak tak to na jaki? Najlepiej bym kupił z allegro, ale nie wiem jaki - prosiłbym o linka jeżeli są na allegro filtry do mojego boxerka 1.4 (nie mam pojęcia jaki filtr ma być ).
Pozdrawiam!
Bezwzględnie musisz wymienić filtr przy zmianie oleju. Nie jest to duży wydatek, więc nie ma problemu. Poniżej zrzut ze strony inter-cars'u z rozpiską filtrów do Twojego samochodu.
Jeśli chodzi o olej, to godna zainteresowania jest oprócz Motula jeszcze Selenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum