Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wiek: 19 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 119 Skąd: k. Jeleniej Góry
Wysłany: 2008-04-20, 13:09 [145] Co to jest?
Poniżej daje foty z pytaniami zamieszczonymi na zdjęciach.
Jeszcze dodam, że jak wyciagam tą wtyczke to w pracy silnika nic sie nie zmienia, kompletnie, jak wyciagam tą która jest dalej umiejscowiona (nie widać na fotce) to silnik gaśnie.
Tak więc w głównej mierze moje pytania są "CO TO JEST?" + dlaczego nic sie nie zmienia po wyjeciu tej wtyczki [pierwsze foto].
Z góry dzieki za odpowiedzi :]
ps. Jakby coś było na fotkach nie jasne to piszcie, zrobie nowe - te są tylko tak na szybko.
ps.2 Silnik taki jak w profilu oczywiście
EDIT:
Było o tym pewno nie raz, ale ja nie mam pojęcia czego szukać bo nie znam nazwy, więc przepraszam moderatorów
Jeszcze dodam, że jak wyciagam tą wtyczke to w pracy silnika nic sie nie zmienia, kompletnie, jak wyciagam tą która jest dalej umiejscowiona (nie widać na fotce) to silnik gaśnie.
Nie jestem mechanikiem samochodowym i mogę się mylić, jeśli tak to niech mnie ktoś poprawi, ale moim skromnym zdaniem wtyczka po odpięciu której nic się nie zmienia to najprawdopodobniej czujnik temperatury powietrza na dolocie zaś druga wtyczka to przepływomierz (lepiej go nie ruszać jeśli nie trzeba)
Co do skrzyneczki z czerwonym dekielkiem - obstawiałbym jakiś bezpiecznik
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 BOXER
Rocznik: 1995
Wiek: 19 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 119 Skąd: k. Jeleniej Góry
Wysłany: 2008-04-20, 17:18
Dzięki za odpowiedź, ale wraz z nią pojawia się jedno pytanie - czy to ma się nic nie dziać bez tego czujnika? Czy może jest zepsuty? Bo mi strasznie kopci i pewnie jest to wina lambdy, ale szukam innej przyczyny narazie (300 zł za lambde to nie tak mało).
Co do 'skrzyneczki' to domyślam się, że to bezpieczniki ale od czego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum