Witam po dłuższej przerwie Przy skręcaniu na maxa, i to przeważnie w lewo, i na ogół na zimnym silniku, coś mi wyje, chyba pompa wspomagania. Jak to rokuje? I czy możecie polecić jakiś zamiennik do tego płynu Tutela? A może wiecie, gdzie się spuszcza stary płyn i ile trzeba kupić na wymianę?
z góry dzięki za odp:)
_________________ Ja i Ona-reszta to tylko dodatek...
Witam po dłuższej przerwie Przy skręcaniu na maxa, i to przeważnie w lewo, i na ogół na zimnym silniku, coś mi wyje, chyba pompa wspomagania. Jak to rokuje? I czy możecie polecić jakiś zamiennik do tego płynu Tutela? A może wiecie, gdzie się spuszcza stary płyn i ile trzeba kupić na wymianę?
z góry dzięki za odp:)
raczej idzie z tym jezdzic,po co zamiennik tutelli?jesli masz alergie na tutelle wlej obojetnie jakiej marki byle klasy DEXTRON II ,nie wiem jak w BOXERZE,ale w TS najlepiej spuszcza sie wezem z rurki ktora biegnie przy chlodnicy(na dole).o ile dobrze pamietam miesci sie tam ok 0,7 litra.
Moim skromnym zdaniem nie warto oszczedzać na oleju do wspomagania. Zalewajac taki, jak zaleca producent mam pewność, że jest odpowiedni - poza tym wchodzi go niecały litr - więc ile można zaoszczędzić zalewając inny przy cenie 32,80 ZŁ/l. Za 10 zł nie warto kombinować. Jeśli mieszka ktoś w pobliżu Łodzi i ma problemy z jego zakupem - polecam sklep:
u mnie pompa wyla wymienilem olej to nic nie pomoglo az w koncu pompa sie rozleciala. W srodku jest jakas zebatka czy cos takiego i to rozsypalo sie musialem wymieniac pompe na nowa
Objawy buczenia przeważnie biorą sie z niskiego poziomu płynu ,a co za tym idzie (jesli nie było wycieku) z jego wieku. Jednak nie ma co się łudzić i czarować , skoro był niski poziom płynu i do tego jeszcze stary , mógł zatrzeć lub zozszczelnić samą pompe. Jedno z drugim się jest ściśle związane. Nietety przez takie niedoglądanie pod maskę kiedyś musiałem regenerować pompe w Marei po poprzednim właścicielu.
Pozdr. Tiga
Ostatnio zmieniony przez Tiga 2008-02-26, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum