Jak kable były za krótkie i coś przy nich grzebali, to wsadzili Ci jakiś zamiennik. Ale może będzie chodził nie gorzej niż oryginał. Do mojego samochodu oryginał boscha kosztuje 330 zł, więc właśnie zamówiłem na allegro jakiś zamiennik za 84 zł - zobaczymy co z tego wyjdzie - póki co jeżdżę traktorem.
Pozdrawiam
moze z miesiac jak dobrze pujdzie posmigasz na tym "oszczednym"zamienniku.znam niestety z autopsji...
No właśnie, wiem, że do Toyoty - spróbuję umówić się z moim kolegą, który ma komputer i zobaczymy jaki wykres daje ta sonda.
Sondę tę sprzedał mi gość z Allegro (Plakor z Łodzi) i twierdzi, że jest to sonda uniwersalna boscha, dobierana przy pomocy programu komputerowego.
też kupowałem od niego sondę i muszę powiedzieć ze niestety po 3 miesiącach padła ii teraz mam magnati.m i jest póki co ok od ponad 4 miesiecy
A pamietasz numer tej sondy magneti marelli i sprawdzałeś na kompie, jaki wykres daje ta sonda, bo większość znawców twierdzi, że do alfy ma być tylko bosch.
nie wiem nie pamiętam jaki ma numer. kupowałem jako 4 przewodowa uniwersalną i nie sprawdzałem wykresu.na kompie nie wyskakuje błąd, spalanie i dynamika wydaje sie być ok więc nie dociekam jaki jest wykres
No właśnie z sondami do silników TS nie jest prosta sprawa. Normalnie powinna być sonda boscha 0258006190 tylko ona kosztuje ok. 330 zł. Kiedyś kupiłem na giełdzie we Wrocławiu sondę 0258006171 - numer niby podobny i też 4 przewodowa, ale po podpięciu do kompa wykres był do d..py - zamiast ładnej fali jak sinusoida były szczyty jak Himalaje. Jak później sprawdziłem, to ta sonda była dedykowana do opla agili. Ale co by nie mówić, samochód na tej sondzie też przyzwoicie chodził.
Ostatnio zmieniony przez SG0240 2008-05-28, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Pozostaje mieć nadzieję, że Cię nie oszukali montujac jakiś tani zamiennik. Co do długości przewodów raczej mało prawdopodobne żeby oryginał miał je za krótkie
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
sprawdz błędy na kompie, a le przede wszystkim sprawdż czy nie masz przebicia na kablach zapłonowych i przy okazji zajrzyj na świeczki mozliwe ze nie ma iskry i nie mam co zapali mieszanki przy większym obciążeniu.
Witajcie.
Powiedzcie mi proszę, czy po zmianie sondy należy wykonać jakieś dodatkowe czynności takie jak resety i tym podobne? Chce założyć oryginał czyli 0258006190 bo uważam, że tylko dobre jakościowo, markowe i dedykowane części posłużą latami. Koszt w IC po rabacie 330zł. U mnie wysiadła grzałka sondy.
Pozdrawiam.
Od jakiegos czasu moja AR nie ma igoru. Powoli się zbiera, ciężko rozpędza- w czasie jazdy po zdjęciu nogi z gazu odczuwalnie hamuje silnikiem. Ogólnie jest "mułowata".Zastanawiam się nad powodem tego stanu.
SG0240 napisał/a:
sprawdzałeś sondę lambda, bo właśnie od paru dni mi też zaczęło mulić okropnie - dzisiaj pomierzyłem napięcia i ... klapa - O Voltów - sonda padła całkowicie i jest do wymiany.
Hmm, jak widać za owo "mulenie" może odpowiadac sonda.Nie sprawdzałem jeszcze samochodu na komputerze ale rozglądam się za sondą. Rozumiem,że ma to byc sonda 1 voltowa (4 przewody, dł 100 cm?)
Konik napisał/a:
czy po zmianie sondy należy wykonać jakieś dodatkowe czynności takie jak resety i tym podobne?
Przyłączam się do pytania.
Ostatnio zmieniony przez simeone 2008-09-01, 09:08, w całości zmieniany 1 raz
podepne sie do tematu-mam problem juz dosc dlugo zdarzylo sie to mi z trzy razy ,dwa razy gdy pozyczylam bratu Alfe- dobra do rzeczy- co sie dzieje na dłoższych trasach jesli jade ponad godzine a dodam ze nie oszczedzam Alfiki , obroty maleja spada moc tak jakby paliwo niedochodzilo?? do tego stopnia ze musze stanac na jakies 10 min. potem odpalam i jest w miare, dodam ze zdarza sie to podczas upałow, wymienilam juz filtr , wczoraj sytuacja sie powtorzyla a moze to pompka paliwowa?powiecie odstawic do mechanika i pod kompa, tylko ze mi autko potrzebne na gwałt jezdze tylko i wyłacznie na benzynce zadnego gazu..
Ostatnio zmieniony przez Sylwik 2008-09-05, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Trzeba by było zacząć od układu zasilania paliwem , odpowietrzenie zbiornika , pompka paliwa , filtr i ciśnienie na listwie wtrysku a potem sprawdzac czujniki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum