Wysłany: 2008-03-20, 12:33 [146] Tuning , co o tym sądzicie?
Chciałbym wyróżnić jakoś moją 146, ale jak wszyscy wiedzą przy tym modelu jest to ciężkie zadanie, bo łatwo można wiochę zrobić, a pozatym nie ma zbyt dużo akcesoriów
Znalazłem taką 146 i w związku z tym moje pytanie co o tym sądzicie czy to już wiocha czy fajny pomysł
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-01, 19:50
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
z tego zdjecia co podesłałeś to najbardziej mnie rażą ciemne szyby i lotka na tylniej szybie, reszta ok, wszystko jest kwestią gustu i tego co chcesz zrobic
ja lubie styl cicho-ciemny delikatne zmiany w wyglądzie, mocne w mechanice.
Jak dla mnie, to białe felgi nie pasują do żadnej Alfy, a już w szczególności do tej. Przypominają mi CC, albo malucha z białymi blaszanymi felgami. Podobnie jest z napisem na drzwiach - tak jakby nie było wiadomo, że do Alfa Romeo. Takie napisy są dobre dla VW i innych Opli, bo wszystkie jednakowe i niczym z tłumu się nie wyróżniają, ale nie dla AR.
Popatrz tutaj - jakaś perełka z pewnością się zdarzy: http://www.cuoresportivo....a%20Romeo%20146
Pamiętaj jednak, że przeróbki muszą ze sobą współgrać i tworzyć całość, zarówno kolorystyczną, jak i bryłową.
Poniżej masz link do mojej AR 146, niby niewielkie zmiany, a wyjątkowa.: http://www.forum.alfaholi...ght=przestrodze
Nie pasuje tylko ta siatka w przednim zderzaku, ale wkrótce po zrobieniu zdjęć wymieniłem ją na siatkę również aluminiową, lecz z większymi oczkami, co widać na zdjęciach już po wypadku.
P.S. wszystko zależy od tego jaką kwotę chcesz zainwestować, chociaż mając sporo pieniędzy można wszystko popsuć... Najważniejsze jednak, żeby podobała się Tobie i żeby to wciąż była Alfa
Pozdrawiam.
- Rafał
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2008-03-20, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Jak dla mnie przedobrzone - wyróżniać można się stylem i elegancją, czystym nadwoziem, sprawnym silnikiem, nienagannym wnętrzem, a nie zabawkami na zewnątrz. Alfa to bella, a bella nie powinna być krzykliwa, tylko elegancka w każdym calu właśnie. Ja stawiam na klasykę, nie na spojlery i napisy.. No, może troszkę biżuterii w dobrym stylu
Też jestem zwolennikiem gustownych zmian raczej kosmetycznych, ale wstawiłem to zdjęcie po to żeby poznać waszę opinie, bo przyznacie że Bella z tego zdjęcia jest jednak wyjątkowa i niepowtarzalna... drugą taką raczej ciężko znaleźć... więc jak już Robak napisał "De gustibulus non disputantum est"
Pracę nad moją zaczynam od kwietnia, jednak póki co nie będą one oszałamiające
http://www.cuoresportivo....-rosso-back.JPG jak dla mnie to tyle z przeróbek Alfy one same w sobie są boskie. A co do bialych aluskow to Alfa Romeo 155 miala biale O.Z racing i wygladala super. Takie jest moje zdanie
super to wyglada...
chcialbym cos takiego zrobic u mnie w niuni...
czy napis oferowany u nas na forum tez jest takiej wielkosci ??
zamiast koniczynki chcialbym przykleic wloska flage w ksztalcie kola, bo mam na progach takie plaskie okragle mijsce..
Mi sie bardzo podoba ta alfa.Po moim osiedlu taki ziomek jezdzil 146 stuningowana i podobno miala nawet czerwone neony i czasami wieczorem wlaczal je .Tylko bardzo sie to zle skonczylo poniewaz gdy wjezdzal na droge glowna zaczal sie dym wydobywac z pod maski i musiala przyjechac straż.Caly przod sie spalil i teraz stoi ona 2 domy obok mnie przykryta czarna folia.Tylko taki spojler czarny wystaje .Szkoda mi jej.
Ostatnio zmieniony przez Artur_13 2008-04-30, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
alfy sa piekne i do tuningu moim zdaniem wystarcza ladne fele jakis fajny wydech no i moze przyciemnione szyby i po co psuc reszte? aaaa a neony pod spodem chamsko wygladaja w tym aucie
Ja w swojej 146 po remoncie silnika, mam do lakierowania jeszcze prawy bok i dach, oczywiście oryginalnie na grafitowy metalic, do tego lakierowanie felg, spojlerik mam, nowe kołpaczki ze znaczkami, i myślę że nic więcej jej nie trzeba, jest piękna taka jaką ją stworzono w fabryce. Po co mam jej dawać coś co ją może przypadkiem oszpecić, przecież już jest cudem. ))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum