Wysłany: 2008-06-04, 22:37 [156] Jak zrobić głośny wydech w JTD ??
Jak moge ze swojego 1.9 JTD uzyskać ładny głośniejszy od seryjnego pomruk ?? chodzi mi o to zeby na biegu jałowym pracowal troszke glosniej niz seryjnie + im wyzej obroty tym milej dla ucha ) ? orientuje sie moze jak mozna zrobic to w dieslu ??
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-05, 01:01
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
_________________ "Lepiej milczeć i wydawać się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.."
opcją nie inwazyjną jest wymiana tłumika lub uproszczenie układu wydechowego.
inną opcją aczkowliek- wg. mnie bardziej inwazyjną jest mozntaż stożka zamaist filtra powietrza- ale na polskie warunki to zły pomysł
po trzecie - co wg mnie w alfie jest neigłupim pomysłem założenie tłumika końcowego, który ma opcję regulacji głośności - tzn jak chcemy to mamy pomruk- jeśli nie- zakładamy odpowiednią końcówkę, albo przesuwamy specjalną wajchę na tłumiku i mamy znowu normalne auto- jeśli akurat trzeba przewieźć teściową
swoją dorgą - mimo iż sam jak byłemw twoim wieku zrobiłem coś podobnego z moim uwczesnyms amochodem- to jest to pomysł pachnący świeżą słomą, i dobrze się zastanów zanim to zrobisz
no chyba że masz z 5-10 tys zł i kupisz układ wydechowy supersprint
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
po pierwsze z diesla nie ma pomruku tylko klekot jaki jest sens robienia głosniejszego wydechu? po to zeby było głośno? bez sensu tak jak naklejanie imitacji sportowego wlewu na klapkę, dla mnie to samo!
jak chcesz mieć ładny pomruk i miły dźwiek dla ucha to chyba trzeba bedzie zmienić auto na benzynowe i to najlepiej V6 choć TS tez ładnie mruczą.
nie kalecz auta takimi głupotami
za 5000-10000 tysiecy to nie wiem jaki układ. SS z kolektorem da sie kupić taniej niż 4 tys. Co do stożka nie jestem przekonany czy cos pomorze na dzwiek jtd. Poza tym moze pprzeniesc moc i moment w wyzsze partie obrotów a to w dieslu mija sie z celem. Polecam tłumik końcowy. Masz turbo wiec w zasadzie czym lepszy przelot tym lepiej. Napełnianie cylindrów i pojemnosci układy wydechowego nie stanowią dla ciebie takie problemu jak dla posiadaczy aut z silnikiem benzynowym.
ja pisze w takiej sprawie:
chciałbym mojej 146 1,6 ts założyć jakiś fajny tłumik końcowy, głównie chodzi mi o super sportowy dżwięk , moje pytanie jest następujące jakie macie u siebie założone tłumiki końcowe i ile was kosztował zakup takiego tłumika, no i czy jesteście zadowoleni z jego dżwięku?
jak chcesz mieć fajny dzwięk to pomyśl anjpierw nad filtrme stożkowym. Ja mam przelotowy wydech ze sportowym katem i końcowym komorowym.
Sam tłumik kosztuje etedy ponad 800 pln.
Co stożek ma do dźwięku wydechu Stożek jest pod maską i zmienia ewentualnie odgłos pracy silnika, a nie wydechu... A z tego co tu czytam to chłopaki (chłopcy) kupili autka na ON, a chcieliby żeby śmigały jak Impreza Kuzaja... chyba się nie da
Co stożek ma do dźwięku wydechu Stożek jest pod maską i zmienia ewentualnie odgłos pracy silnika, a nie wydechu... A z tego co tu czytam to chłopaki (chłopcy) kupili autka na ON, a chcieliby żeby śmigały jak Impreza Kuzaja... chyba się nie da
b.pawelek, Ciekaw jestem co chcesz uzyskać tym przelotowym wydechem poza rykiem Diesl'a (bo pomruk to to nie jest). Pod względem mocy możesz sobie jedynie szkody narobić. Poczytaj trochę o takich operacjach i gdzie się one opłacają i jakie są tego konsekwencje...
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum