Nie dosc ze jest inna liczba śrub 4 do 8 to jeszcze sa w innych miejscach
Konkretnie chodzi mi o prawa gorna srube w deklu plastikowym ktorej wogole nie ma w metalowym
Poza tym dekiel metalowy ma po lewej stronie jakby oslone na pasek rozrzadu a plastikowy nie
Oczywiscie jak ktos sie uprze to przelozy
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
A ja wam mowie ze na 100% da sie wymienic dekle plastikowe na metalowe bo glowice sa te same nie robili innych glowic do silnikow.
Zdejmujesz plastikowa oslone te pierwsza z gory, nastepnie odkrecasz cewki zaplonowe i wyjmujesz plastikowy dekiel zaworow a na jego miejsce przykrecasz metalowy dekiel zaworow a na ten metalowy przykrecasz cewki a potem na niego zakladasz metalowa oslone cewek i masz juz metalowy.
Wiem bo na warszatacie stoja dwie alfy i sa zamienne te dekle
Powiedzcie jak doprowadzić pokrywę do takiego stanu, jakie są na to patenty bo mi się marzy pająk w boxerze 1,7 16v taki piękny, piękny pajączek.
Rommie napisał/a:
Na poczatek kup 4Litry piwa.
Nastepnie wroc do sklepu po jeszcze dwa
Uzbroj sie w cierpliwosc.
Wypij jedno pivo
Do reki wes papier scierny wszystkie papiery oprocz 150 sa na wode czyli: 250, 400, 600 , 800 , 1000 i 2000. Nie uzywaj szlifierki wszystko rob recznie.
Na koniec wszystko czyscisz pasta polerska.
CENNIK:
Koszt papierow okolo 10zl pasty okolo 20zl.
Cena za piwo zalezy od marki i ilosci
Zmarnowane 6h zycia.
Efekt: nie kupisz go karta MasterCard
Wuala efekt swietny
Pozdrawiam.
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
dzis dowiedzialem sie od mechanika ze stare TS z metalowa pokrywa mialy aluminiowa pokrywe zaworow ktore bardzo czesto pekaly przy przykrecaniu dlatego zamieniono je na plastikowe z plastikowymi pokrywami maskujacymi
_________________ Renault Laguna Powered by 1.6 16v
Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
...ok akcesoria zakupione (papier, pasta, browary). Dziś jak znajdę chwilkę (..dłuższą:P ) to biorę się do roboty!:)
Powiedz mi Rommie czy tę część osłony z napisem Alfa Romeo łatwo jest zdjąć? Nie miałem czasu się przyjżeć i nie wiem co pod nią się kryje. Ale jeśli jest do niej przykręcany korek wlewu oleju to mozna ją od tak sobie odkręcać? nie ma pod nią żadnych uszczelek itp?
Iloma śrubami jest zabezpieczona? Na zdjęciach wygląda, że trzema (od strony ściany grodziowej komory silnika), ale czy po zdjęciu tej części osłony z napisem twin spark odkrywają się jeszcze jakieś śruby?
Z góry dzięki za odp...
...ok akcesoria zakupione (papier, pasta, browary). Dziś jak znajdę chwilkę (..dłuższą:P ) to biorę się do roboty!:)
Powiedz mi Rommie czy tę część osłony z napisem Alfa Romeo łatwo jest zdjąć? Nie miałem czasu się przyjżeć i nie wiem co pod nią się kryje. Ale jeśli jest do niej przykręcany korek wlewu oleju to mozna ją od tak sobie odkręcać? nie ma pod nią żadnych uszczelek itp?
Iloma śrubami jest zabezpieczona? Na zdjęciach wygląda, że trzema (od strony ściany grodziowej komory silnika), ale czy po zdjęciu tej części osłony z napisem twin spark odkrywają się jeszcze jakieś śruby?
Z góry dzięki za odp...
btw.. efekt świetny!!
ta czesc z napisem AR to pokrywa klawiatury.oczywiscie miedzy nia a glowica jest uszczelka i po zdjeciu raczej zaklada sie nowa.
Witam mam pomysł na zrobienie kolektora ssącego do bx 1,7 zapewne każdy z was widział w necie fotki kolektorów ssących Lamborghini albo ferrari. Myślę że taki efekt można by uzyskać piaskując kolektor potem farba czerwony mat i polerka napisów co wy na to. tylko czy piaskowaniem osiągnie się podobny efekt?
Konkretnie to chodzi mi o taki efekt albo coś na wzór i podobieństwo: http://www.ferrarifaqs.co...e-wallpaper.jpg
Czy taki efekt pod maską ar to by był kicz ? a może trzymając się już kanonu to kolektor o takiej strukturze a napisy czerwone?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum