Alfaholicy Strona Główna   
        Alfaholicy.net      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zachodniopomorskie WARSZTATY
Autor Wiadomość
bobryt 
Redaktor

Wysłany: 2008-05-11, 01:35   Zachodniopomorskie WARSZTATY

Żeby nie było bajzelu w dziale to proponuje wszelkie pytania i odpowiedzi dotyczące warsztatów i tematów pochodnych umieszczać w tym temacie.

ufty 
Pirat drogowy

Wysłany: 2008-05-21, 07:43   Warsztaty w Goleniowie

A więc tak polecam warsztat:
Z.P.H.U. Auto Spec Mariusz Barycza
ul. Niepodległości 2a
72-100 Goleniów
+48 914 184 715
dobrze robia geometrię, wulkanizację, wymiany elementów zawieszenia, wymiana tłumików
silników się nie tykają no i dobrze. Najważniejsze, że są tani powiedziałbym, że co najmniej o połowę jęsli chodzi o ceny w Szczecinie. Przy warsztacie jest dobrze zaopatrzony sklep jak trzeba ściągną wszystko co da się ściągnąć.

Osobom mającym instalacje LPG lub zamierzającym ją założyć nie tylko do ALFY polecam:
PPUH "GIEJBO"
ul. B.Chrobrego 5B, Goleniów
tel. (091) 407-33-07
kom.0606 948 278
- Montaż i serwisowanie instalacji gazowych w samochodach,
- Komputerowa diagnoza silnika,
- Samochodowa instalacja elektryczna,
- Autoalarmy i inne zabezpieczenia,
- Blokady skrzyni biegów,
- Montaż haków holowniczych.

email: giejbo@giejbo.kkdf.pl
http://www.giejbo.pl/

warsztat specjalizujący się w instalacjach LPG istnieje od ponad 10 lat ! Użytkuję 3 auta z różnymi instalacjami u nich zakładanymi i chyba dzięki temu nie powiem złego słowa o LPG w bo nie mam żadnych z nimi problemów.

RUDA 
Rowerzysta

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-21, 13:28   Serwis/Warsztat w Koszalinie

Witajcie - jestem nowa posiadaczka Alfy 147 JTD. Kilkakrotnie pytalam juz na ogolnopolskim naszym forum o porzadny serwis w Koszalinie - jednak nikt nie odpowiedzial...

Nie chce dac jej w rece jakiemus partaczowi, a o ASO na Morskiej mam jak najgorsze zdanie - tam mi serwisuja sluzbowego fiata i kupe tam pachciarzy i domoroslych mechanikow z bozej laski - dla przykladu - wymiana opon z zimowych na letnie trwala 1 i 45 min..... I do tego tak wywazyli kola ze pozal sie boze.... Musialam kupic nowe kapcie.... O naprawie hamulcow itp... juz nie wspomnę...

Nawet gdyby to byl zaprzyjazniony "pan Zenek".... to bardzo prosze o cenne informacje, alfa to nie material doswiadczalny dla przecietnego naprawiacza szjswagonow :D :D.
Pozdrawiam Was serdecznie :) )

kilu 
Dwusuwowiec

Wysłany: 2008-05-21, 14:26   Re: Serwis/Warsztat w Koszalinie

RUDA napisał/a:
Witajcie - jestem nowa posiadaczka Alfy 147 JTD. Kilkakrotnie pytalam juz na ogolnopolskim naszym forum o porzadny serwis w Koszalinie - jednak nikt nie odpowiedzial...

Nie chce dac jej w rece jakiemus partaczowi, a o ASO na Morskiej mam jak najgorsze zdanie - tam mi serwisuja sluzbowego fiata i kupe tam pachciarzy i domoroslych mechanikow z bozej laski - dla przykladu - wymiana opon z zimowych na letnie trwala 1 i 45 min..... I do tego tak wywazyli kola ze pozal sie boze.... Musialam kupic nowe kapcie.... O naprawie hamulcow itp... juz nie wspomnę...

Nawet gdyby to byl zaprzyjazniony "pan Zenek".... to bardzo prosze o cenne informacje, alfa to nie material doswiadczalny dla przecietnego naprawiacza szjswagonow :D :D.
Pozdrawiam Was serdecznie :) )

Spróbuj na www.alfapomorze.pl tam Ci powini chlopaki doradzić...
"Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarckson

KUBAS 
Romeo

Wysłany: 2008-05-21, 21:29   

RUDA zapytaj sie Majkela on obeznany zapewne jest... :D

RUDA 
Rowerzysta

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-21, 21:50   

Bardzo dziękuję Koledzy :) Ale pewnie pucuje swoja belle na zlocik wiec po weekendzie sie dobije :D
sluzbowy fiat seicento 1,1 :D

Lukasz A. 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-05-22, 23:19   

Grzesiek tak samo jak ja sam sobie serwisuje Alfunie :wink:

Ruda masz racje.Serwis na Morskiej to psuje renome prawdziwemu serwisowi Alfy i Fiata.
Ostatnio zmieniony przez Lukasz A. 2008-05-22, 23:21, w całości zmieniany 1 raz  

RUDA 
Rowerzysta

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-05-22, 23:32   

JA vco sadzicie o Bosh Mioduszewski na Orlej?

Lukasz A. 
Alfa i Omega

Wysłany: 2008-05-22, 23:37   

Mioduszewski na Orlej kiedys byl dobry ale cholernie drogi jak jest teraz nie mam zielonego pojecia.

Powtarzam

Ruda spadamy z tego tematu bo bobryt bedzie krzyczal Tu jest konkretnie co polecamy

bobryt prosba usun to co uwazasz za niepotrzebne

Majkel 
Romeo

Wysłany: 2008-05-26, 15:36   

KUBAS w tematyce warsztatów to sie nie obeznaje. Nie zaglądam do nich, bo się boje :)
Mam jednak warsztat w którym zmieniam olej, gdy samemu mi się nie chce....
Na szczecińkiej był kiedyś salon Alfy Romeo, w pozostałościach tego salonu został warsztat. W zasadzie nie drogi, ale robią dużo Alf. Warto tam zerknąć.
Ja oponie o ASO w koszalinie mam raczej dobrą, ale chyba tylko dlatego, że nie zajeżdżam nigdy na tyły do serwisu... zaglądam jedynie na salon(posiedzieć w nowych Fiatach) i do Pani Reginy po części :)

pikero 
Romeo

Wysłany: 2008-05-27, 20:06   

Przegięcie p...ły...
Prostowałem felgę w Wołczkowie, wjazd od strony głębokiego (pierwszy warsztat po lewej), dziad powiedział że cena prostowania felgi to 70 zł wraz ze zdjęciem i założeniem oponki, ok zgodziłem się, przyjechałem po odbior koła facet stwierdził że ogumienia szkoda zakładac, dogadałem się z nim że za 10 żł więcej to z wymianą będzie, ok. zapłaciłem od razu po czym pojechałem po opony... przywiozłem mu opony to gość wymyślił że tamto była kasa za samo prostowanie a nie za wymianę i trzeba dopłacić kolejne 20 zł ... ok ale akurat nie miałem ze sobą kasy i wygrzebałem z kieszeni drobne rzuciłem dziadowi garść niecałe 20 zł... brakowało może z 2 zł. powiedziałem ze oddam kiedyś przy okazji - ok. ostatnio moj szef był prostowac tam koła a koleś powiedział że ktoś za mnie odebrał koła i ze 20 zł mam mu jeszce dopłacić za montarz opon (szef myślał że zapomniałem i zapłacił) . GOŚĆ MA ALZHEIMERA tak mnie wkurzył że masakra ... nie chodzi tu o 20 zł sory o 40 zł chodzi o sam fakt NIE POLECAM - OSZUST albo CZUBEK ...
Ostatnio zmieniony przez pikero 2008-05-27, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

konradk3 
Embrion

Wysłany: 2008-05-28, 08:00   

Witam, wczoraj w warsztyacie na Chmielewskiego wymieniłem rozrząd w swoim Twin Sparku 2.0, razem z robocizną 970 pln, myśle że cena bardzo przystępna, częsci oni kupili wiec ewnie mają tańsze dojscie. Silnik pracuje równiutko i dobrze przyśpiesza wiecmamnadzieje ze problemównie będzie po tej wymiance. pozdrawiam

RUDA 
Rowerzysta

Ostrzeżeń:
 1/10/15
Wysłany: 2008-06-01, 22:15   

Za wymiane w 147 rozrzadu - plus rolki napinacze i pompe wody dodatkowo olej Valvoline plus filtry Bosh serwis Koszalin ul. Orla krzyknal 1100 - circa - dawac czy nie? Nie znam sie jeszcze na cenach

KUBAS 
Romeo

Wysłany: 2008-06-02, 22:17   

hmm jak za tyle częsci plus wymiany to zdaje mi sie ze rozsądna cena..jak dla mnie... wsumie w zwykłym warsztacie jak kiedys wymieniałem rozrząd w Boxerze to za paski plus rolki zapłaciłem 250 i tyle samo za robocizne..ale to Boxer był nie JTD :D
Ostatnio zmieniony przez KUBAS 2008-06-02, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

energy 
Embrion

Wysłany: 2008-06-06, 11:39   emm...

Przyciemniacz słoneczny, albo przysłaniacz słoneczny do alfy 156 od strony kierowcy... Caly stargard przetrząsnąłem i nie ma ;/ Moze ktoś wie gdzie mozna kupic cos takiego ?? Zna ktoś jakiś dobrze zaopatrzony szrot ?
dzieki z góry

pikero 
Romeo

Wysłany: 2008-06-06, 23:34   

dział bazar ... allegro ... w szczecinie w stobnie jest szrot wielkości małego miasteczka mają na bank...

energy 
Embrion

Wysłany: 2008-06-07, 12:34   

...w Szczecinie w Stobnie nie mają :/

wojsaw 
Rowerzysta

Wysłany: 2008-06-07, 16:29   

:shock: A na Allegro szukaleś???????????

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu