Wysłany: 2008-04-20, 09:24 [SZCZECIN] AUTO MIŚ [10% RABATU]
Witam,
Jako wlaściciel zapraszam do działającego od niedawna warsztatu Auto Miś który mieści się vis-a-vis żużlowego stadionu Stali Stocznia przy ulicy Bandurskiego 36.
Uzytkownikom forum oferuję 10% znizki na wszelkiego rodzaju naprawy czy wymiany plynow.
Zapraszam również do zamieszczania opini o warsztacie.
Wszelkie pytania można kierować w tym temacie, poprzez prywatna wiadomość lub na Gadu-Gadu: 123334
_________________ Auto Miś
ul. Bandurskiego 36 (vis-a-vis żużlowego stadionu Stali Stocznia)
Hmmm oferujesz swoje usługi na forum Alfa Romeo...
czyli zapewne podjoł bys sie każdej roboty w takim aucie... bo na niektórych warsztatach niedosc ze patrzą na Alfy ze skrzywieniem to w dodatku odmawiają wykonania roboty bo dla nich to za trudne zadanie
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1,8 T.S. 8V
Rocznik: 1995
Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2007 Posty: 232 Skąd: Goleniów/Szczecin
Wysłany: 2008-04-21, 15:26
Ja tam raczej auta nie zaprowadzę, może wymianę klocków itp. można im zlecić ale nie dawać grzebać w silniku.
"CENZURA"
Na prośbę administracji edytuje posta nie zmienia to jednak faktu, iż AUTO-MIŚ nie powinien tykać włoszczyzny niech pozostanie przy niemieckiej motoryzacji.
Już samo ich podejście świadczy o posiadanych kompetencjach.
_________________ AR 155 T.SPARK 1.8 SUPER MY.95
IK@R: 5022
Ostatnio zmieniony przez ufty 2008-04-21, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
A najlepiej to przyjechac i samemu ocenic. Ja tam swoja wartosc znam i z czystym sumieniem moge zaprosic do oceniania warsztatu PO wizycie a nie przed jak Kolega wyzej.
GG: 123334
Ostatnio zmieniony przez Auto-Mis 2008-04-21, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: a po co mi... jeżdżę bez :)
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-04-21, 19:03
Ufty przybliż może tak ogolnie o co chodzi, bo ja zdążyłem przeczytać posta przed editem, ale inni mogą nie wiedzieć co i jak.
Zeby oddać sprawiedliwość AutoMisiowi, jak prosiłem swojego mechanika (ktory sie na Alfach raczej dobrze zna) zeby mi napial lancuch to tez powiedzial ze to dluzsza sprawa, bo trzeba silnik otwierac i sie babrac...
Więc pojechałem do domu i naciągnąłem sobie sam Dziesięć minut mi zajęło
Przyjedz na spota w sobotę to Ci pomozemy
Zgadza sie, nie chcielismy naciagac lancucha bo wiecej zlego z tego moze wyjsc niz dobrego. A metodami a'la znachor czy tez domowymi robic nie chcemy bo za duze ryzyko.
A i szczerze mowiac pierwszy raz ktos prosil zeby naciagac lancuch.
Wysłany: 2008-04-22, 06:06
AUTO MISIU ja się nie czepiam tego, że nie chcecie napiąć łańcucha bo nie wiecie jak ale tego, że najpierw twierdzicie - łańcuch sam się napina i jedynie można go wymienić a nstępnie jak podałem informację jak się to robi to stwierdziliście, że nie zrobicie tego bo za duże ryzyko przestawienia rozrządu -to akurat jest kompletną bzdurą. Więc ja się pytam czy kiedykolwiek robiliście coś przy alfoskich silnikach bo mam co do tego duże wątpliwości, żeby nie było nieporozumień napiszcie dokładnie jakiego rodzaju usługi oferujecie i w jakim zakresie.
Rosik napisał/a:
:
Przyjedz na spota w sobotę to Ci pomozemy
Chciałbym ale auto jest po kolizji i pewnie do wekendu majowego od blachaża nie wyjedzie
Aha po naprawie koniecznie muszę ustawić zbieżność i sprawdzić geometrię możecie mi polecić dobry warsztat co ma takie usługi w ofercie.
Ostatnio zmieniony przez ufty 2008-04-22, 06:09, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiscie ze robilismy Alfy Romeo. Przez 20 lat pracy w warsztatach nie jedna Alfa sie nawinela. A i szczerze mowiac pierwszy raz slyszalem zeby ktos lancuch chcial naciagac, od tego jest autonapinacz
Cytat:
stadion żużlowy w szczecinie ???????????????????????? WTF ?!
Kto jest ze Szczecina ten wie
ufty - co do zbierznosci i geometrii to tanio i dobrze robia na ulicy Warcislawa w LER-Opony (duzy budynek po lewej stronie). Wiem z wlasnego doswiadzczenia bo sam do nich jezdze. To nie sa znajomi i polecam Ci ich z wlasnej nieprzymujszonej woli.
GG: 123334
Ostatnio zmieniony przez Auto-Mis 2008-04-22, 08:20, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-04-24, 05:57
pikero napisał/a:
ufty co sie stało niedobrze to wygląda ....
To są skutki jazdy na pamięc zmęczenia stresu a może pokonywania tej samej trasy setki razy w roku. Co do skutków to na szczęście tylko tak źle wygląda. Po otwarciu drzwi okazało się że do wymiany próg, oboje drzwi i słupek środkowy. Połamało sie troche plastików, podłoga na szczęście cała. Drzwi oraz próg ze słupkiem zakupiłem z auta do rozbiórki za 400 zł i teraz wszystko w rękach zaprzyjaźnionego blachaża. Poszukuje jeszcze jasnych boczków drzwi, plastików ze słupka środkowego oraz plastików z dołu siedzeń. Niestety auto z którego brałem części miało środek czarny. Mam nadzieję że do zlotu autko będzie gotowe.
Ostatnio zmieniony przez ufty 2008-04-24, 06:03, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum