A ja proponuję wymianę informacji - ponieważ kolega już tu narzekał, że w Szczecinie nie dzieje się nic fajnego, to czas to zmienić. Co jakiś czas każdy z nas trafi na coś interesującego - nie tylko w związku z motoryzacją. Może warto o tym wspamnieć? Może ktoś się wybierze tym śledem?
Ja dziś obejrzałam film U2 3D w Heliosie. Dla miłośników to gratka, dla niemiłośników ciekawostka techniczna - gitarzysta wydłubuje gryfem oczy, a machający rękoma fani mylą się z ludźmi siedzącymi 2 rzędy z przodu.... Polecam - bo pewnie nieprędko w naszym pueblo zawita kolejna taka rzecz.
No to teraz Panowie beż śmiechu - nie tylko spotami człowiek żyje W czwartek na Krakowskiej o 12.30 wykład dla ludu naszego miasta ma nie kto inny jak sam Miodek - ten od dziwnych opowieści o języku - kto chętny na godzinkę posłuchania gościa, który jest ikoną tych czasów, mogę podać dokładne namiary Ja tam idę (tyle, że w środę) - mądrzejszego od siebie nie zawadzi posłuchać A i może pytanie jakoweś się uda zadać
Aha ja wiem po co Kulka idzie tam w środe (spotkanie ma byc w czwartek), poprostu Kulka chce być pierwsza i z samego przodka co by dobrze widzieć i słyszeć Miodka Tylko gdzie jest ta krakowska chyba musze znalezc plan miasta i wyterzyć wzrok. Propozycja dość ciekawa tylko kto wstanie tak wcześnie
_________________ Alfa Romeo mio signora la strada
Gadka szmatka hehe
a czy koleżanko może wkoncu sie pojawi na jakim spociku naprzykład w sobote ??
czy u nas nie można zgrac sie razz a porządnie i pokazac wszystkim że to Alfa Romeo góruje w tym miescie ...
Nie kleje zbytnio tego
wiec wpadasz koleżanko czy nie ....
bo jak nie wpadniesz to My i tak Cię znajdziemy na miescie a wtedy to juz bidna bedziesz hehe
Spoko Kuba jak gdzieś dojrze Kulke to z tajniaka przejadę sie za nią i wtedy się dowiem gdzie mieszka a wtedy podjedziemy pod czerwoną 155 i zrobimy chałas a wtedy napewno sie pokarze
Tylko że ja sie poruszam po mieście jak szpieg czyli tylko sobie znanymi ściezkami i przez to niezauwazalnie a i autko nigdy nie stoi na widoku, Jakoś sobie nie mogę przypomniec tego chałasu - może za slabo krzyczałaś aaaaaaaaaaaaa jak się witałem po raz pierwszy na forum bo jakiś chałas wtedy był nawet mnie troszkę ogłuszyło
Nie nie Rosik to nie wieczorek literacki, to nauka naszej pięknej Polszczyzny bez: przecinków, bukietów i niedopowiadanych przez nasze usta do końca słów, czyli przyszłem czy przyszedłem i takie tam mało zrozumiałe słówka
marcin80, faktycznie witałeś się wtedy na forum .... a Rosik urzekł mnie prostotą przekazu - to lubię najbardzie Mój dziadek nauczył mnie innego wierszyka.... "Głupi kieliszka nie wymyślił"... Mam nadzieję, że się po szelmowsku uśmiechnął z góry...
No to żeby nie być gołosłowną - Wykład otwarty prof. J. Miodka pt. "Najważniejsze zjawiska współczesnej polszczyzny" 10 kwietnia 2008 w godz. 12.30 - 13.30 w Auli Uniwersytetu Szczecińskiego przy ul. Krakowskiej 71.
To tylko propozycja - nikt niczego nie musi I to jest w tym fajne, że można wzruszyć ramionami i pomknąć alfą dalej....
Ja się wybieram dzisiaj - przed szereg - bo poza wykładem otwartym jest jeszcze wykład zamknięty. Dla tych, co to już jakiś czas temu opuścili mury uczelni - dla nas pewnie Miodek przygotuje specjalne słowniki, żeby przetłumaczyć zjawiska językowe - nara, siema, pochwa (to wersja uduchowiona) czy tam inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum