Kolego wyciagnij sobie bagnet od oleju i popatrz pod slonce czy niema na nim swiecacych metalicznych czasteczek. I jeszcze powachaj czy w zbiorniczku wyrownawczym od chlodnicy nie smierdzi benzyna. Ja niedawno ogladalem sie za nowa alfa i rynek jest przepelniony sprowadzanymi alfami z polzatartymi silnikami
33 - progi, progi i jeszcze raz PROGI. Szczególnie przy tylkonych kołach. Na pierwszy rzut oka stanu progów nie można ocenić - plastikowe maskownice dość skutecznie utrudniają do nich dostęp.
Kupiełem kiedyś 33-kę, samochód niby zadbany. Jednak kiedy wjechałem na kanał żeby dokładnie obejrzeć progi okazało się, że nie ma czego oglądać. Około 20-30 cm progu rozssypało się w proszek. Na dodatek przez dziurę, jaka powstała naleciało do wnętrza progu mnóstwo błota - czyli korozji ciąg dalszy.
ciezko wsteczny wchodzil?
w peugeocie 405 bylo jeszcze gorzej...
moze podajcie auto zblizone wiekowo w ktorym wchodzi lepiej - to bedize do czego porownac. bo ten wsteczny i 1 to dla mnie nie byla zadna wada tylko normalne dzialanie skrzyni
mowa o TSowych skrzyniach, bo w dieslach i v6 zgaduje ze sa inne...
Kulka co do tylnich blotników to nalezy im sie dobrze przyjrzec - dzisiaj zostawilem swoja u blacharza aby zajal sie pruchlami na blotnikach, przy mnie obil wszystkie i co sie okazalo zdrowiutka biala blacha na tych pierwszych pruchlach bylo troszke rdzy ale blacha zdrowa, pod pechezami byla tylko woda, ma mi to zrobic i pomalowac cale blotniki oraz wyczyscic od spodu i zakonserwowac
moze podajcie auto zblizone wiekowo w ktorym wchodzi lepiej - to bedize do czego porownac. bo ten wsteczny i 1 to dla mnie nie byla zadna wada tylko normalne dzialanie skrzyni
Z kilkunastu samochodów z jakimi miałem do czynienia nie było problemu z biegami.Problem zaś mam w 156 a dotyczy wstecznego oraz 5, które często trzeba wbijać na chama i kazdy kto jedzie moją Alfą narzeka. Dziwne jest że nic nie zgrzyta tylko poprostu trzeba używac siły.
Dziwne rzeczy wypisujecie - wsteczny czasem źle wchodzi fakt ale pozostałe biegi wskakują niemalże same - wystarszy tylko położyć rękę na lewarku - nie jeździlem samochodem z lepiej działającą skrzynią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum