hmm nie będę się z tobą spierał bo zamienia się to w dosyć dzwina rozmowę...
Ja będę jeżdził na Arkuszową ty do ASo i niech każdy zostanie przy swoim- myslałem że to temat służacy do wyrażenia swojej opinii a nie negowania opinii innych ?
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 2778 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-17, 23:32
Wierzba napisał/a:
hmm nie będę się z tobą spierał bo zamienia się to w dosyć dzwina rozmowę...
Ja będę jeżdził na Arkuszową ty do ASo i niech każdy zostanie przy swoim- myslałem że to temat służacy do wyrażenia swojej opinii a nie negowania opinii innych ?
To jest też i moja opinia szkoda że odmienna od Twojej
z ciekawostek seriwsowych opisze jak skończyła się wizyta mojego kolegi ( który jeździ moja piekna alfą bianco polare) w Norauto w markach na wymianie opon
panowie zapomnieli dokręcić sróby przy tylnym kole- po zjechaniu z podnosnika w aucie wygieło się koło, piasta rozwalona, błotnik rozwalony do naprawy i lakierowania dwa elementy- przynajmniej poczuli się do błędu i płacą- no i dają nowe letnie opony za free - szkoda że tacy wspaniałomyślni są tylko jak cos przeskrobią
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Wysłany: 2008-04-22, 21:42 Komu rozsądnemu i kumatemu mozna powierzyc alfe w Koszalinie
Witam wszystkich forumowiczów.
Przejrzałam cały wątek o serwisach i powiem śmiało, że dopadło mnie nie małe przerażenie.
Od kilku dni jestem posiadaczka 147 i zastanawiam sie bardzo poważnie komu tak z czystym sumieniem i zamkniętymi oczami można ją oddać do przejrzenia w Koszalinie.
Zawsze oddawałam swoje taczki do jezdzenia do Bosha na Orlej - nigdy nie musialam reklamowac naprawy, ale teraz jestem pełna obaw, bo juz taczka nie jeżdzę .
Będę bardzo wdzięczna za konkretne rady i adresy nawet jesli miaby to być "otrzaskany pan Zenek" ktory na alfach zjadł zeby
Sprawa jest dosc pilna.
Liczę na Was koledzy.
Dobry warsztat jest tez w Jaworzu na granicy z Bielskiem, przy sklepie Euro Cars (czesci do wloszczyzny) i zarazem przy stacji diagnostycznej. To przy starej drodze Bielsko <-> Cieszyn. Panowie pomimo ze jezdza innymi markami niz AR, to duzo wiedza o makaronach - specjalizuja sie w markach Iveco, Lancia, Alfa i Fiat.
Tez polecam ten warsztat... niedawno robilem tam auto... wole jechac te 60km i zostawic je na pare dni. Znaja sie na rzeczy, potrafia doradzic, i jak sie umawia to sa terminowi.
Co do czesci... to np ostatnio szukalem wariatora, w serwisie Euromot w rybniku podali mi cene za niego okolo 600-700zl zas potem poszukalem na allegro i znalazlem wariator z servisu w Żorach (tej samej firmy co w rybniku bo tez Euromot) za cene okolo 350zl pojechalem do nich i za caly rozrzad z wariatorem zaplacilem 710zl wystarczylo ze przyszedlem i powiedzialem ze w sprawie czesci z allegro
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-05-13, 21:12
kurcze zamówiłem u nich kod do ics już miesięc temu i nic. Dzwonie do gościa i zawsze wyjeżdża z jakąś sciemą więc chciałem się dowiedzieć jak jest z nimi.
kurcze zamówiłem u nich kod do ics już miesięc temu i nic. Dzwonie do gościa i zawsze wyjeżdża z jakąś sciemą więc chciałem się dowiedzieć jak jest z nimi.
Kod do ICSu to nie jest taka prosta sprawa. Można go zamówić raczej tylko przez ASO, i to podając nr. ICSu ze swojego auta. Robiłem to kilkakrotnie pracując jeszcze w ASO, i stąd wiem jak to wygląda.
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2001
Wysłany: 2008-05-14, 16:49
[/quote]Kod do ICSu to nie jest taka prosta sprawa. Można go zamówić raczej tylko przez ASO, i to podając nr. ICSu ze swojego auta. Robiłem to kilkakrotnie pracując jeszcze w ASO, i stąd wiem jak to wygląda.[/quote]
Zastanawia mnie tylko coś takiego, mianowicie od czego jest net!? Przecież można wysłać mail do Włoch z tymi numerami, i poczekać na odp. kwestia 10min. Przynajmniej ja tak to sobie rozumowałem, a tu wszystko jak z łaski. Ahhh... szkoda gadać
Przepraszam za wznowienie tematu, ale kogo możecie polecić w poznaniu? Ewentualnie okolicach.
A.S.O. NAGÓRSCY
UL. PÓŁNOCNA 33
ŁĘCZYCA
62-051 WIRY
jeżeli chodz nie o ASO
to podobno rewelacyjny jest
KOTOWICZ na Starołęce (tu nie byłem)
pozdro
_________________ Planujemy wyjazd na Nurburgring - najbardziej wymagający tor świata, zarazem motoryzacyjny CUD ŚWIATA, info w dziale ZLOTY/SPOTKANIA!!
jeżeli chodz nie o ASO
to podobno rewelacyjny jest
KOTOWICZ na Starołęce (tu nie byłem)
Mogę szczerze polecić, robi mi samochód od ponad 5 lat i złego słowa nie bogę powiedzieć
sirpawel, bądz tak miły i uzupełnij profil
Poproszę jakieś namiary. Bo to chyba nie pan od glazury
Sprawdzę osobiście, i dam znak. Profil uzupełniony. Alfę mam od tygodnia. Mam nadzieję, że opisywana tu usterka. Jest błachostką. Alfę kupiłem od miłych panów z superalfa.pl
Ostatnio zmieniony przez sirpawel 2008-05-15, 16:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-16, 19:41 Serwis w deche w Koszalinie
Ponawiam swoje pytanie co do serisu lub sprawdzonego mechanika w Koszalinie - widze wypasione alficzki na ulicach... wiec chyba gdziej je serwisujecie lub czasem naprawiacie.... Dla mnie jest juz to dosc pilne bo do byle patalacha nie pojade - bracia i siostry alfisci pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum